DomovNoviceZaključna prireditev Mladi za napredek Maribora

Zaključna prireditev Mladi za napredek Maribora

Prijazno vas vabimo na zaključno prireditev 35. srečanja MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA, ki bo v sredo, 4. aprila 2018, ob 10. uri za OSNOVNOŠOLCE in ob 13. uri za SREDNJEŠOLCE, v veliki dvorani Narodnega doma, na kateri bomo razglasili rezultate in podelili nagrade najboljšim mladim raziskovalcem, mentorjem in šolam.

Program Mladi za napredek Maribora, ki ga podpira Mestna občina Maribor, izvaja pa Zveza prijateljev mladine Maribor, je eden najuspešnejših in najštevilčnejših gibanj mladih raziskovalcev v Sloveniji. V letošnjem šolskem letu je sodelovalo 250 mladih raziskovalcev iz mariborskih osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov, ki so oddali skupno 166 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov, nad njihovim delom je bdelo 150 mentorjev. Raziskovali so na 32-ih raziskovalnih področjih. Osnovnošolce je najbolj zanimalo področje psihologije in pedagogike ter matematike in zdravstva, srednješolce pa elektrotehnike in elektronike ter interdisciplinarno področje.

Kot ocenjujejo ocenjevalne komisije, so raziskovalne naloge in inovacijski predlogi tudi letos na visoki kakovostni ravni, pri ZPM Maribor pa si želimo predvsem, da bo ustvarjalnost in inovativnost mladih našla potrditev in uresničitev tudi v gospodarstvu in družbi nasploh.

Na zaključni prireditvi, na kateri bodo za program poskrbeli dijaki in dijakinje Škofijske gimnazije Maribor in Srednje šole za oblikovanje Maribor, bo avtor ali avtorica najbolje ocenjene raziskovalne naloge med osnovnošolci prejel/a nagrado ZPM Maribor, med srednješolci pa nagrado MO Maribor, nagrado dr. Brede Žerjal.

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15 ali ursa@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI