DomovNoviceStarševski večer – V družini z ločenimi starši

Starševski večer – V družini z ločenimi starši

Nadaljujemo s FAMILYLABOVIMI STARŠEVSKIMI VEČERI v okviru vsebin namenjenim staršem v programu Večgeneracijskega centra Štajerska.
Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Tokratni starševski večer nosi naslov V DRUŽINI S LOČENIMI STARŠI in bo v torek, 7. maja 2019, ob 17.30 uri,v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice:
Ločitev je ena bolj stresnih situacij v življenju, ne le za starše, temveč tudi za otroke, saj sprememba popolnoma zasuka temeljno družinsko filozofijo. V tem obdobju odrasli potrebujemo čas zase, hkrati pa so to ključna obdobja za vzdrževanje stika z otrokom. To, v kakšnih odnosih ostanemo z bivšim partnerjem, namreč vpliva na otrokove občutke krivde, vrednosti, uzrtosti in posledično na njegovo samospoštovanje. Kako pustiti otroku prostor za izražanje njegovih čustev in kako vzpostaviti odnos z bivšim partnerjem, da bi starševsko vlogo še vedno opravljali odgovorno?

Starševski večer bo vodila Ksenija Zor, certificirana voditeljica seminarjev pri Familylab Slovenija, svetovalka na brezplačni telefonski liniji za starše, moderatorka starševskih pogovornih večerov, voditeljica skupin za starše ter skupin za čuječnost za starše in strokovne delavce.

Ostali termini starševskih večerov in naslovne teme:
18. 6. 2019 – Kaj pa počitnice?
10. 9. 2019 – Avtonomni otroci
15. 10. 2019 – Ko poskrbim zase, postanem dober starš
19. 11. 2019 – Ko je šola vir težav

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

 


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI