DomovNoviceStarševski večer – Ko je šola vir težav

Starševski večer – Ko je šola vir težav

Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Zadnji starševski večer v tem letu nosi naslov KO JE ŠOLA VIR TEŽAV in bo v torek, 19. novembra 2019, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511, 041 532 119 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice:
Zakaj otrok hodi v šolo? Kdo je odgovoren za to, kaj tam počne? Kdo je odgovoren za to, koliko se otrok uči? Kdo za domače naloge? Mora biti šola res predmet večnega konflikta? Je prav, da je tako? Komu to koristi? Kaj je naloga staršev v procesu otrokovega šolanja? Kaj starši lahko naredimo – in česa ni dobro početi? Kako se izognemo pastem in klečem, ki nam jih nastavlja sistem? In kaj, če je že vse narobe?

Starševski večer bo vodila Marjeta Doupona, po osnovni izobrazbi diplomirana novinarka in magistra sociologije kulture, ožje področje uporabna lingvistika. Delala je kot nacionalna koordinatorka Mednarodne raziskave bralne pismenosti PIRLS za Slovenijo. Raziskovalno se največ ukvarja z različnimi vidiki pismenosti, s komuniciranjem in z okoliščinami, ki so povezane z dostopnostjo do izobraževanja.

FAMILYLABOVI STARŠEVSKI VEČERI potekajo v okviru vsebin namenjenim staršem v programu Večgeneracijskega centra Štajerska.

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI