DomovBlogSporočila 6. izmene VIRC Poreč 2018

Sporočila 6. izmene VIRC Poreč 2018

Fotografije so objavljene v Galeriji (na povezavi http://zpm-mb.si/galerije/6-izmena-virc-porec/).

Otroci v 6. izmeni VIRC Poreč imajo svoje mobilne telefone med 19.30 in 20. uro.

Izmena se vrača domov v ČETRTEK, 23. avgusta (odvisno od razmer na cesti):
– v Slovensko Bistrico med 14.30 in 15. 30 uro in
– v Maribor med 15. in 16. uro.

 

10. dan, 22. 8. 2018

“Vse odhaja kakor tiha reka, le spomin zvesto spremlja človeka”

Danes se je obetal poseben dan s spektakularnim večernim zaključkom 6. izmene – Poreč pleše.
Že zjutraj, ob jutranjem plesu, nas je odel poseben energetski koktejl: v mislih smo preleteli preživete dni, ob katerih smo  občutili radost nad sklenjenimi novimi prijatelji, občutili veselje ob doživetih novih izkušnjah ter občutili  zadovoljstvo, saj smo preživeli še eno nepozabno 6. izmeno. Nekateri so ob tem potočili solzico sreče, drugi solzico žalosti. Vzgojitelje pa je zajela predvsem hvaležnost, saj smo s skupnimi močmi in sodelovanjem uresničili namen letovanja: osrečiti otroke in jim pričarati nepozabno izkušnjo poletnega letovanja.

Zaradi pakiranja ni bilo popoldanskih delavnic, kar pa ni vplivalo na ne-aktivnost skupin. Tako na plaži, kot v Vircu, so bile  na vsakem koraku zbrane manjše skupinice, ki so pripravljale koreografijo na izbrano pesem, s katero se bodo zvečer predstavile širni otroški množici našega VIRCA.
Tako kot zadnja dva dni, je tudi ta dan potekal dnevni srečelov, kjer so otroci prejeli manjša sponzorska darilca, za kar gre zahvala vsem donatorjem, ki so dobrosrčno pomagali pri izvedbi izmene.

Večer je potekal po ritmih plesa na raznovrstno glasbo, poskrbljeno pa je bilo tudi za darilca, zahvale in podelitev nagrad za posebne dosežke.
Posebno čast smo letos naklonili našemu upravniku Stanku, ki je bil vrsto let srce VIRCA in se sedaj odpravlja v zaslužen pokoj.
Ker izmena ne bi potekala tako složno, če ne bi bili vsi prijatelji, smo večer zaključili z sklenjenim velikim krogom in pesmijo “Za prijatelje”.

Ob zaključku izmene se iskreno zahvaljujemo vsem staršem za zaupanje in seveda vsem, ki so na kakršenkoli način ponovno pomagali narediti 6. izmeno NEPOZABNO.

Hvala donatorjem:
Študentski servis Maribor,
E-študentski servis,
Europark,
Klajmber,
Pikapolonica,
Kopija nova,
Mladinska knjiga,
ŠOUM,
Qlandija,
KMŠ,
Haribo,
Mariborska knjižnica,
Stock,
Zavod za turizem Maribor,
Tedy,
Upravna enota Maribor,
Demago,
Lush,
Biserka Cizar,
Metka Golčman,
Vrečka.si,
Pokice,
Jast.si,
Žito,
Fontana,
Extra-lux,
Neža Gajšek z družino,
DM,
Terme Ptuj,
Lidl,
Hofer,
MKC Maribor,
Telemach,
Mcdonalds,
Ljudska univerza Slovenska Bistrica,
Bananaway…

 
9. dan, 21. 8. 2018

Ker letovanje ne more potekati brez športnih iger, smo poskrbeli, da so otroci pokazali tudi preostale športne spretnosti ter po večerji odigrali nogomet, odbojko, namizni tenis…
Čez dan so potekale raznovrstne delavnice. Nekatere so zahtevale več miselne spretnosti, npr. izdelava kalejdociklov ter papirnatih aviončkov, poskrbljeno pa je bilo tudi za likovno ustvarjanje (barvanje kamenčkov, lakiranje nohtov) in za klepet ob družabnih igrah.

Večer se je zaključil z diskoteko, potem pa je bilo virčevske pravljice konec in otroci so utrujeni zaspali, polni prijetnih vtisov.

 

8. dan, 20. 8. 2018

VIRC se je prebudil v soju jutranje zarje in ob indijanski glasbi, ki nas je popeljala v deželo staroselskih indijancev.
Dan je minil v iskanju indijanskih sporočilc, katera so otroci morali dešifrirati in katera so jih popeljala skozi življenje indijancev.
Popoldan so otroci lahko šivali indijanska oblačila, izdelovali perjanice ter lovilce sanj, prav tako so izdelovali zapestnice ter se preizkusili v indijanski igri.
Zvečer se je VIRC spremenil v indijansko vas, po kateri so drvela različna indijanska plemena.

 

7. dan, 19. 8. 2018

Pa smo le dočakali dan, katerega so se veselili tako otroci, kot vzgojitelji, malenkost pa tudi naš dragi upravnik Stanko, saj je VIRC do poznopopoldanskih ur zajela tišina.
Odšli smo namreč na izlet z ladjo, do katere je najmlajše odpeljal avtobus, starejši pa so se do marine sprehodili.

Vožnja z ladjico je bila glasbeno obarvana, zaključila pa se je v Rovinju, kjer so se nekateri ohladili ob sladoledu, drugi pa zdrveli po nakupih.
Zaradi visokih temperatur, utrujenih nogic… smo poskrbeli za najmlajše, da so se v VIRC odpeljali z mini vlakom, starejši pa so se ohladili z kopanjem na Virčevski plaži.

Zvečer smo organizirali tri različne dejavnosti: “movi night”, disko za mlajše ter športne aktivnosti.
Zaradi napornega in predvsem vročega dneva so otroci hitro zaspali ter se prepustili sanjam na prečudovito preživeti dan.

 

6. dan, 18. 8. 2018

Dan smo pričeli z jutranjim plesom ter rojstno-dnevnimi voščili otrok.
Po zajtrku smo odhiteli na plažo, saj je jutranje sonce že krepko segrelo ozračje.

Popoldan je bil namenjen delavnicam, ki jih je bilo kar precej več in malo drugačne kot običajno.
Otroci so se lahko preizkusili v plezalnih spretnostih in splezali na najvišjo točko drevesa, iz katerega se jim je razprostrl pogled na morje in plažo, ki jo obiskujemo.
Poleg tega smo imeli še Zumbo, družabne igre, barvanje mandal in tudi otroški paintball.

Ker morje ne sme miniti brez plavalnega tekmovanja, smo slednjega izvedeli ta dan na plaži, pri čemer smo se vzgojitelji podali v tekmo s pomočjo plavalnih rekvizitov. Bilo je predvsem zabavno in smešno na pogled…
Dan se je zaključil s športnimi igrami, kjer so se otroci preizkusili na različnih postajah.

V nedeljo pa izlet z ladjo…

 

5. dan, 17. 8. 2018

“Sawubona” po afriško = dobro jutro po virčevsko…

Virc so obiskala afriška plemena, ki so tekom dneva izvajala raznovrstne aktivnosti, med drugim tudi pletenje kitk in zapestnic na plaži.

Otroci so se lahko popoldne zazibali ob divjih ritmih afriške glasbe, predstavili svoj glasbeno-plesni talent na avdiciji, poskrbljeno pa je bilo za likovno ustvarjanje.
Med drugim so nas obiskali tudi gostje (Brezmejna dimenzija), ki so pričarali pravi spopad z Nerf pištolicami. Otroci so neizmerno uživali, mi vzgojitelji, pa ob pogledu na nasmejane obraze, prav tako.

Večer je minil v duhu dežele Afrike. Veliko se je pelo, še več plesalo, spoznali pa smo številna Afriška plemena, ki so nam pričarala izjemen večer.

 

4. dan, 16. 8. 2018

V soju jutranje zarje se je v VIRCU zbrala Bratovščina prstana, da s pomočjo otrok in vzgojiteljev najde prstan, ki v sebi skriva supermoči.
Pred zajtrkom je otroke nagovoril čarovnik Gandalf ter mladim Hobbitom (otrokom, vzgojiteljem) predal nalogo, da čez dan skrbno varujejo najden prstan, saj za njim opreza grdi Golum, ki ga na vsak način želi imeti za sebe.
Sledila je jutranja Hobbit polka ter odhod na plažo.

Ker se je Gandalf pripeljal iz daljne Šajerske v VIRC z vozom, se je mimogrede ustavil tudi na virčevski plaži ter otrokom ob pomoči svojega Hobbita razdelil sladka presenečenja – čokoladne bomboniere.
Popoldanske urice so potekale prav tako v duhu Bratovščine prstana.
Otroci so se lahko preizkusili v streljanju z lokom, drugi so se pod vilinskimi vrati prepustili razmišljanju o svojih skritih želja.
Poskrbljeno pa je bilo tudi za likovno udejstvovanje in sicer za izdelovanje vilinskih ušes ter za učenje vilinskih črk…

Zvečer se je v Vircu ponovno zbrala Bratovščina prstana, da še z zadnjimi preizkusnimi izzivi sprejme pod svojo okrilje Hobbite (nove vzgojitelje) in da le ti postanejo Bratovščina 6. Izmene.
Večer se je zaključil z diskoteko in nekaj čez 22. uro se je VIRC potopil v spanec.

 

3. dan, 15. 8. 2018

Prebudili smo se v oblačno jutro, a kar hitro je izza oblakov posijalo sonce in nas zapodilo na plažo, kjer smo kot prejšnji dan v milini mirnega morja “jadrali” na napihljivih blazinah.
Po kosilu so se v VIRCU zvrstile raznovrstne dejavnosti: namizne igre, avdicija za pevski večer, glasbena delavnica ter ustvarjalna delavnica iz papirja.
Popoldan je minil v duhu priprav za večerno modno revijo.

Po popoldanskem kopanju in izvrstni večerji “kraški praženec”, se je VIRC spremenil v modno pisto epskih razsežnosti.
Po Virčevski pisti so se ob glasbenih ritmih sprehodili manekeni ter manekenke, ki so predstavili najnovejšo poletno kolekcijo oblačil. Poskrbljeno je bilo tudi za glasbene goste.
Večer smo zaključili v diskoteki in kmalu potem je VIRC utonil v spanec.

 

2. dan, 14. 8. 2018

Napihljivi unicorn in sladoled v morju 🙂

Po nočnem deževju smo se prebudili v sveže oprano sončno jutro. Dan smo otvorili z učenjem plesa izmene “Dance everybody” ter se po zajtrku in pospravljanju sob odpravili proti novim morskim dogodivščinam.

Po kosilu so se zvrstile različne delavnice na katerih smo se likovno udejstvovali, izdelovali kreacije iz časopisnega papirja, se naučili novih plesnih korakov ter se preizkušali v slack lineu in streljanju z zračno puško.

Popoldanski obisk plaže je bil preplavljen z napihljivimi blazinami raznovrstnih oblik. Otroci in vzgojitelji smo se zabavali na unicornu, sladoledu, pizzi, lubenici, jagodi, morskemu psu in banani.
Imeli smo tudi supe za starejše skupine. Popoldanski obisk plaže smo predčasno zapustili zaradi prihajajočih nevihtnih oblakov, ki so nas pregnali v varno zavetje VIRCA.

Po večerji smo prvič prebrali sporočilca Radia srček in otroke razporedili po treh tematskih postajah.
Najmlajši so si ogledali risani film Bikec Ferdinand, v malem šotoru smo imeli družabne igre, v velikem šotoru pa so se zvrstile športne igre.
Tekom večernih aktivnostih so nas ponovno obiskali dežni oblaki, ki so nas pospremili v paviljone ter otroke uspavali ob zvoku dežnih kapljic.

 

1. dan, 13. 8. 2018

S soncem v očeh: Ponovno pozdravljena 6. izmena

S tem, ko smo se bolj in bolj bližali Poreču, tem bolj se je na otroških obrazih risal nasmeh, veselje se je stopnjevalo in glej ga, naposled smo le prispeli v nekaterim bolj, drugim manj poznan VIRC. Počitnice so se uradno začele.

Sonček, visoke temperature in pogled na morje, so nas vabili k sebi ter na preizkus plavanja, a še pred tem nas je čakalo kosilo ter namestitev v sobe.
Seveda nismo mogli mimo pozitivnega presenečenja nad novimi igrali, na katera so nekateri hitro zapodili, da preizkusijo svoje spretnosti.
Popoldanska plaža je bila namenjena preizkusu plavanja in prvemu čofotanju ter skoku v vodo.

Zvečer je VIRC zaživel v glasbenih ritmih. Sledile so spoznavne igre vzgojiteljev s svojo skupino, nekateri so posegli po športnih aktivnostih, spet tretji pa so nadaljevali popoldansko igro na igralih.
Ob 22. uri, smo utrujeni od prvega dne, padli v posteljo, s pričakovanji kakšen program bo sledil prihodnji dan. 🌞PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI