DomovNovicePridružujemo se Dnevu za spremembe

Pridružujemo se Dnevu za spremembe

Velika vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci. Akcijam se lahko pridruži vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe. Letošnji slogan je: POVEZUJEMO SKUPNOST!

Na nacionalnem nivoju dogodek koordinira Slovenska filantropija, nacionalno združenje za promocijo prostovoljstva (več o Dnevu za spremembe), na lokalnem nivoju pa lokalna mreža prostovoljskih organizacij “Prostovoljstvo v Mariboru” (koordinator MISC Infopeka), kjer se akciji pridružuje tudi ZPM Maribor (več o Dnevu za spremembe v Mariboru).

V okviru Dneva za spremembe bomo tako na modelarski delavnici izdelovali PTIČJE VALILNICE, v četrtek, 5. aprila 2018, med 16.00 in 19.00, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Delavnico bo vodil naš dolgoletni prostovoljec David Stošić. Najlepše valilnice, ki jih bomo izdelali na delavnici, bomo nato na Gverilski urbani intervenciji, v soboto, 7. aprila 2018, ob 10.00 uri, namestili v Magdalenskem parku.

Vabljeni otroci in odrasli!PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI