DomovNoviceMladi za napredek Maribora – zaključna prireditev

Mladi za napredek Maribora – zaključna prireditev

Prijazno vas vabimo na zaključno prireditev 36. srečanja MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA, ki bo v sredo, 3. aprila 2019ob 10. uri za OSNOVNOŠOLCE in ob 13. uri za SREDNJEŠOLCE, v veliki dvorani Narodnega doma, na kateri bomo razglasili rezultate in podelili nagrade najboljšim mladim raziskovalcem, mentorjem in šolam.

Program Mladi za napredek Maribora, ki ga podpira Mestna občina Maribor, izvaja pa Zveza prijateljev mladine Maribor, je eden najuspešnejših in najštevilčnejših gibanj mladih raziskovalcev v Sloveniji. V letošnjem šolskem letu je sodelovalo kar 345 mladih raziskovalcev iz mariborskih osnovnih in srednjih šol, ki so oddali skupno 222 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov, nad njihovim delom je bdelo 184 mentorjev. Raziskovali so na 34-ih raziskovalnih področjih.

Kot ocenjujejo ocenjevalne komisije, so raziskovalne naloge in inovacijski predlogi tudi letos na visoki kakovostni ravni, pri ZPM Maribor pa si želimo predvsem, da bo ustvarjalnost in inovativnost mladih našla potrditev in uresničitev tudi v gospodarstvu in družbi nasploh.

Na zaključni prireditvi, na kateri bodo za program poskrbeli letošnji raziskovalci Vito Beton, Zala Vodušek, Manca Čuješ in Iva Žižek, vodila pa jo bosta Manca Schmid in Jan Hartl, bo avtor ali avtorica najboljše raziskovalne naloge med osnovnošolci prejel/a nagrado ZPM Maribor, med srednješolci pa nagrado MO Maribor, nagrado dr. Brede Žerjal. Avtorji raziskovalnih nalog z najvišjim številom doseženih točk se bodo 25. in 26. aprila 2019 udeležili nagradnega izleta.

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15 ali ursa@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI