DomovNoviceMladi za napredek Maribora – zaključna prireditev

Mladi za napredek Maribora – zaključna prireditev

Prijazno vas vabimo na zaključno prireditev 40. srečanja MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA, ki bo v torek, 4. aprila 2023, ob 10. uri za OSNOVNOŠOLCE in ob 13. uri za SREDNJEŠOLCE, v veliki dvorani Narodnega doma, na kateri bomo razglasili rezultate in podelili nagrade najboljšim mladim raziskovalcem, mentorjem in šolam.

Letošnje leto je prav posebno, saj mladi v našem mestu raziskujejo že 40 let. In v vseh teh letih je v programu sodelovalo 16522 avtorjev. Pri delu jim je pomagalo več kot 6000 mentorjev, skupaj so pripravili in oddali 8249 nalog. Program, ki ga Mestna občina Maribor že vsa ta leta skrbno neguje in razvija in izvaja Zveza prijateljev mladine Maribor, je eden najuspešnejših in najštevilčnejših gibanj mladih raziskovalcev v Sloveniji.

Letos je bilo oddanih 191 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov. Več kot 160 mentorjev in 322 mladih avtorjev je tudi letos staknilo glave za zanimive in inovativne naloge ter predloge na 32 področjih raziskovanja. Osnovnošolce je najbolj zanimalo področje sociologije, psihologije in pedagogike ter matematike, srednješolci so posegali po številnih področjih.

Kot ocenjujejo ocenjevalne komisije, so raziskovalne naloge in inovacijski predlogi tudi letos na visoki kakovostni ravni, pri ZPM Maribor pa si želimo predvsem, da bo ustvarjalnost in inovativnost mladih našla potrditev in uresničitev tudi v gospodarstvu in družbi nasploh.

Na zaključni prireditvi, na kateri bodo za program poskrbeli dijaki in dijakinje srednjih šol, ki so pred štiridesetimi leti sodelovale na prvem srečanju mladih raziskovalcev bo avtor ali avtorica najbolje ocenjene raziskovalne naloge med osnovnošolci prejel/a nagrado ZPM Maribor, med srednješolci pa nagrado MO Maribor, nagrado dr. Brede Žerjal.

Ob koncu, se želimo zahvaliti MO Maribor, ki projekt skrbno neguje že vsa ta leta. Mladi raziskovalci v mestu, pa s svojim delom dokazujejo, da jim je mar zanj in razvoj.

Po srednješolski prireditvi bomo na spletni strani ZPM Maribor objavili rezultate in nagrajence letošnjega srečanja.

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15 ali ursa@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI