DomovNoviceMladi za napredek Maribora – rezultati

Mladi za napredek Maribora – rezultati

14. 4. 2022 smo s prav posebno razglasitvijo, v živo iz mestnega parka, razglasili rezultate letošnjega srečanja Mladi za napredek Maribora 2022. Razglasili smo rezultate in nekaj posebnih nagrad najboljšim posameznim avtorjem, mentorjem in šolam. Posnetek razglasitve za osnovnošolce, posnetek razglasitve za srednješolce .

Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila OŠ Toneta Čufarja, sledita ji OŠ borcev za severno mejo in OŠ Janka Padežnika.

Za najboljšega mentorja je bila razglašena Ksenija Popošek iz OŠ Janka Padežnika.

Prvo nagrado med avtorji, nagrado Zveze prijatelje mladine Maribor, sta prejeli ELA MARČIČ IN HANA BERA ŠENEKAR za nalogo V ŠOLO S KOLESOM IN VETROM V LASEH (področje varstvo okolja) iz OŠ Toneta Čufarja Maribor.

Nagrado Pustolovščina, za šolo, ki je v primerjavi s preteklim letom najbolj napredovala, je prejela OŠ TABOR I.

II. gimnazija je bila razglašena za najuspešnejšo šolo med srednjimi šolami, Srednja elektro-računalniška šola je zasedla drugo mesto, na tretje se je uvrstila Srednja šola za oblikovanje.

Za najboljšo mentorico je bila razglašena Katja Holnthaner Zorec iz II. gimnazije Maribor.

Letos smo podelili nagrado dr. Brede Žerjal, nagrado za samostojnega avtorja med srednješolci, avtorju ALEKS ŽVIKARTU iz Srednje elektro-računalniške šole Maribor, za nalogo s področja elektrotehnike, elektronike DALJINSKA REGULACIJA PRETOKA VODE NA HIDROELEKTRARNI.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, čestitke veljajo tudi vsem avtorjem in mentorjem, ki so v letošnjem letu uspešno pripravili in zagovarjali svoje izdelke.

Rezultate letošnjega natečaja najdete tukaj. Objavili smo tudi seznam nagrajencev za in SŠ.

DODATNE INFORMACIJE: Urša Žiger, 02 229 69 15, ursa@zpm-mb.si


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI