DomovNoviceMladi za napredek Maribora – rezultati

Mladi za napredek Maribora – rezultati

Rezultati programa Mladi za napredek Maribora 2020

24. aprila 2020 smo s posebnim dogodkom na daljavo, v živo iz centra našega mesta, razglasili rezultate letošnjega srečanja. Zaradi znane situacije s korona virusom, so bili razglašeni le rezultati in nagradi naj mentor in naj šola. Ko bo opravljen izbor, bomo razglasili tudi najboljšega posameznega avtorja.

Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila OŠ Janka Padežnika, sledita ji OŠ borcev za severno mejo in OŠ Bojana Ilicha. Najboljša mentorica v kategoriji osnovnih šol je Mateja Slana Mesarič iz OŠ Janka Padežnika.

Med srednjimi šolami je bila za najuspešnejšo razglašena II. gimnazijaSrednja elektro-računalniška šola je zasedla drugo mesto, na tretje se je uvrstila Prva gimnazija. Najboljši mentor v kategoriji srednjih šol je Drago Meglič iz II. gimnazije Maribor.

Nagrado Pustolovščina za šolo, ki je v primerjavi s preteklim letom najbolj napredovala, prejme Biotehniška šola Maribor.

Upamo, da bomo lahko vsem nagrajencem letos čestitali tudi na javni prireditvi in podelili nagrade naj avtor, naj mentor, naj šola in še kakšno. V tem trenutku tudi o rokih državnega srečanja nimamo konkretnejših informacij, je pa po besedah organizatorja letošnja izvedba še vedno v načrtu. Kaj več bo znanega po prvomajskih praznikih. Takrat bomo tudi mi objavili seznam predlaganih nalog za prijavo na državno srečanje.

Rezultate Mladi za napredek Maribor 2020 najdete tukaj ali v zbornikih – za OŠ in za SŠ , prenos razglasitve pa si še vedno lahko ogledate na naši FB strani.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, čestitke pa veljajo tudi vsem ostalim sodelujočim avtorjem in njihovim mentorjem, ki so v letošnjem letu uspešno pripravili in zagovarjali svoje raziskovalne naloge ali inovacijske predloge.

Vse dobro in zdravi ostanite!


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI