DomovNoviceMladi za napredek Maribora 2024 – rezultati

Mladi za napredek Maribora 2024 – rezultati

3. 4. 2024 smo z zaključno prireditvijo v narodnem domu, razglasili rezultate letošnjega srečanja Mladi za napredek Maribora 2024. Razglasili smo rezultate in podelili nekaj posebnih nagrad najboljšim posameznim avtorjem, mentorjem in šolam.

Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila OŠ Bojana Ilicha, sledita ji OŠ Janka Padežnika in OŠ Toneta Čufarja.

Za najboljšega mentorja je bila razglašen Jožef Senekovič iz OŠ Bojana Ilicha.

Prvo nagrado med avtorji, nagrado Zveze prijatelje mladine Maribor, je prejela VITA KOTNIK iz OŠ Martina Konšaka za nalogo MODEL BATERIJE CINK – ZRAK: ANALIZA DELOVANJA IN NJEN POTENCIAL V ELEKTROMOBILNOSTI PRIHODNOSTI BREZ LITIJEVIH TEHNOLOGIJ (področje kemija, kemijska tehnologija).

Nagrado Pustolovščina, za šolo, ki je v primerjavi s preteklim letom najbolj napredovala, je prejela Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor.

II. gimnazija je bila razglašena za najuspešnejšo šolo med srednjimi šolami, Srednja šola za oblikovanje je zasedla drugo mesto, na tretje se je uvrstila Srednja elektro-računalniška šola.

Za najboljšo mentorico je bila razglašena Lidija Kodrin iz II. gimnazije Maribor.

Letos smo nagrado dr. Brede Žerjal, nagrado med srednješolci, smo podelili avtorici VITI MAJER iz II. gimnazije Maribor, za raziskovalno nalogo s področja književnosti STRIPOVSKA PREOBRAZBA KAFKOVE PREOBRAZBE.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, čestitke veljajo tudi vsem avtorjem in mentorjem, ki so v letošnjem letu uspešno pripravili in zagovarjali svoje izdelke.

Rezultate letošnjega natečaja najdete tukaj. Objavili smo tudi seznam nagrajencev za in .


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI