DomovNoviceMladi za napredek Maribora 2021 – rezultati

Mladi za napredek Maribora 2021 – rezultati

7. maja 2021 smo s prav posebno razglasitvijo, v živo iz svečane dvorane Rotovž, razglasili rezultate letošnjega srečanja Mladi za napredek Maribora 2021. Razglasili smo rezultate in nekaj posebnih nagrad najboljšim posameznim avtorjem, mentorjem in šolam. Razglasitev za osnovne šole si lahko ogledate tukaj, za srednje šole pa tukaj.

Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila OŠ Janka Padežnika, sledita ji OŠ Toneta Čufarja in OŠ borcev za severno mejo.

Za najboljšega mentorja je bila razglašena Mateja Slana Mesarič iz OŠ Janka Padežnika.

Prvo nagrado med avtorji, nagrado Zveze prijatelje mladine Maribor, je prejel BRIN NATERER iz OŠ Malečnik, za nalogo s področja kemije, kemijske tehnologije PIROLIZA IN GAZIFIKACIJA.

Nagrado Pustolovščina, za šolo, ki je v primerjavi s preteklim letom najbolj napredovala, je prejel TEHNIŠKI ŠOLSKI CENTER MARIBOR.

II. gimnazija je bila razglašena za najuspešnejšo šolo med srednjimi šolami, Srednja Elektro-računalniška šola je zasedla drugo mesto, na tretje se je uvrstila Srednja šola za oblikovanje.

Za najboljšega mentorja je bil razglašen Mihael Kukovec iz Tehniškega šolskega centra Maribor.

Letos smo podelili nagrado dr. Brede Žerjal, nagrada za samostojnega avtorja med srednješolci, avtorju MARKU BALAŽIČU iz Prve gimnazije Maribor, za nalogo s področja umetnosti POMEN IN SIMBOLIKA KATOLIŠKIH LITURGIČNIH OBLAČIL NA SLOVENSKEM.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, čestitke pa veljajo tudi vsem avtorjem in mentorjem, ki so v letošnjem letu uspešno pripravili in zagovarjali svoje izdelke.

Rezultate letošnjega natečaja najdete tukaj. Objavili smo tudi seznam nagrajencev za in in zbornika za in .


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI