DomovNoviceFamilylabov starševski večer – Nagrade in kazni

Familylabov starševski večer – Nagrade in kazni

Peti letošnji starševski večer nosi naslov NAGRADE IN KAZNI, ki bo v torek, 18. septembra 2018, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo do 17. septembra 2018, na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice:
V zvezi z nagradami in kaznimi v vzgoji si starši postavljamo številna vprašanja.
Ali sploh delujejo? Imajo kakšne negativne posledice za otroka in odnose v družini? Če ni prav, da kaznujemo in nagrajujemo, kaj lahko naredimo namesto tega? Najpomembnejše vprašanje pa je, kaj sploh želimo doseči. Hočemo ubogljive otroke, ki bodo ’delali prav’ zaradi strahu pred kaznijo ali želje po pohvali in nagradi, ali pa želimo odgovorne otroke, ki bodo ravnali po lastnem občutku, kaj je prav in dobro, kaj pa ne? Odgovore bomo poiskali na tokratnem starševskem večeru.

Starševski večer bo vodila Ivana Gradišnik, po izobrazbi univ. dipl. nov., ustanoviteljica in direktorica Inštituta za sodobno družino Manami, od leta 2007 skrbi za celotno organizacijo in vodenje projekta Familylab Slovenija;  poleg tega predava, vodi starševske skupine, mladinske delavnice, pripravlja in vodi seminarje in delavnice za zaposlene v podjetjih, asistira v izobraževalnih programih za pedagoške kolektive in vodi Familylabovo svetovalnico (individualno svetovalno delo s starši, preventiva & kurativa).

FAMILYLABOVI STARŠEVSKI VEČERI potekajo v okviru vsebin namenjenim staršem, v programu Večgeneracijskega centra Štajerska. Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Ostali termini starševskih večerov in naslovne teme:
16. 10. 2018 – Živeti z visoko občutljivim otrokom
20. 11. 2018 – Kje so meje?

DODATNE INFORMACIJE: Tadeja Dobaj, 02 229 94 52, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI