DomovNoviceFamilylabov starševski večer – Kako pa med počitnicami?

Familylabov starševski večer – Kako pa med počitnicami?

Zadnji starševski večer pred počitnicami nosi naslov KAKO PA MED POČITNICAMI?  in bo v torek, 18. junija 2019, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Kratek opis delavnice:
Za nekatere starše predstavlja organizacija počitnic precejšen stres in tudi velik strošek. Kako lahko v načrtovanje počitnic vključimo tudi otroke in kaj lahko naredimo, da otrok počitnic ne bo preživel le pred računalnikom, televizijo ali drugimi virtualnimi blažilci dolgčasa?  Počitnice naj bi bile priložnost, da se okrepijo družinske vezi in napolnijo baterije. Kakovosten prosti čas je izjemno pomemben za psihofizični imunski sistem. Vsak pa ima svoja pričakovanja, ki po navadi niso majhna – kako krmariti med lastnimi in otroškimi željami, da si boste na dopustu oddahnili tudi sami?

Starševski večer bo vodila Nina Babič, univ. dipl. psih., certificirana voditeljica Familylabovih seminarjev za starše, mladostnike in strokovne delavce, predsednica ZPM Maribor in dolgoletna pedagoška vodja, edukatorka prostovoljcev, izvajalka izobraževanj in supervizij za svetovalce TOM telefona, dolgoletna prostovoljka pri društvu Hospic.

Ostali termini starševskih večerov v letošnjem letu in naslovne teme:
10. 9. 2019 – Avtonomni otroci
15. 10. 2019 – Ko poskrbim zase, postanem dober starš
19. 11. 2019 – Ko je šola vir težav

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI