DomovNoviceFamilylabov starševski večer – Avtonomni otroci

Familylabov starševski večer – Avtonomni otroci

Nadaljujemo s FAMILYLABOVIMI STARŠEVSKIMI VEČERI v okviru vsebin namenjenim staršem v programu Večgeneracijskega centra Štajerska.

Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Tokratni starševski večer nosi naslov AVTONOMNI OTROCI in bo v torek, 10. septembra 2019, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice:
Je vaše življenje prepolno bojev za premoč, po katerih imate vselej občutek, da sta z otrokom nazadnje oba poraženca? Obstajajo otroci, za katere je bistvenega pomena, da lahko rečejo ne, še preden lahko rečejo ja. Pravimo jim »avtonomni otroci«, ker so že vse od rojstva bolj samostojni in odločni kot večina drugih otrok. Zdijo se nam bolj trmasti, težje vodljivi, še na prijazen način ne moreš doseči svojega, če se je otrok odločil drugače. Kako ravnati s takimi otroki, da ostanemo vodje družine, hkrati pa ne rušimo njihove integritete?

Starševski večer bo vodila Sabina Adanič, mama treh otrok, diplomantka Pedagoške fakultete, smer predšolska vzgoja in certificirana vodja seminarjev pri Familylab Slovenija. Osredotoča se predvsem na tematike, povezane v vzgojo predšolskih in šolskih otrok. Poleg predavateljskega dela se pri Familylabu posveča tudi organizaciji in izvedbi spletnih seminarjev, vodenju in organizaciji starševskih pogovornih večerov in opremljanju družbenih medijev z vsebinami, ki se tičejo vzgoje in skrbi za otroke in mladostnike ter podpore staršem.

Ostali letošnji termini starševskih večerov in naslovne teme:
15. 10. 2019 – Ko poskrbim zase, postanem dober starš
19. 11. 2019 – Ko je šola vir težav

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI