DomovNoviceFamilylabov starševski večer

Familylabov starševski večer

Četrti starševski večer nosi naslov KAKO PRAVILNO RAZUMETI IN SE ODZIVATI NA AGRESIVNOST, ki bo v torek, 19. junija 2018, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo do 18. junija 2018, na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice: Agresivnost sodi med temeljna človekova občutja in je pomembna za preživetje. Skozi otroštvo in mladost se jo, z veliko vaje, lahko naučimo konstruktivno izražati. Vendar imajo danes otroci premalo manevrskega prostora za spoznavanje in kultiviranje lastne agresivnosti. Svobodne igre brez vodstva ali nadzora odraslih, preko katere otroci med drugim spoznavajo, se učijo izražati in obvladovati svoja čustva, je vse manj. V vrtcih, šolah in nekaterih domovih praviloma veljajo vsi izrazi agresivnosti za negativne, nezaželene in zato prepovedane. Agresivnost je za nas postala tabu in s tem bolj razdiralna, kot bi bilo potrebno. Ravno zato, ker ne znamo ravnati z agresivnimi občutki, ti izbruhnejo v nasilje. Da bi se bolje spoznali z agresivnostjo, postali z njo bolj ’na ti’, se je manj bali, jo znali bolje kanalizirati v zdrave oblike izražanja, … se bomo o njej pogovarjali na starševskem večeru.

Starševski večer bo vodila Marjana Škalič, univ. dipl. psihologinja. Diplomirala je na FF Ljubljana in opravila pripravništvo v svetovalni službi osnovne šole, nakar se je nekaj let posvečala samo svoji družini, kot najpomembnejši izmed njenih osebnih vrednot. Poročena je 23 let in mama treh otrok. Zadnjih nekaj let se je izobraževala in pridobivala izkušnje na področju psihoterapije ter delovala kot prostovoljka v okviru Slovenske filantropije (predavanja na področju duševnega zdravja in osebne rasti) in Društva DAM (vodenje skupine za samopomoč). Od leta 2016 je sodelavka Familylab Slovenija.

FAMILYLABOVI STARŠEVSKI VEČERI potekajo v okviru vsebin namenjenim staršem, v programu Večgeneracijskega centra Štajerska. Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Ostali termini starševskih večerov in naslovne teme:
– 18. 9. 2018 – Nagrade in kazni
– 16. 10. 2018 – Živeti z visoko občutljivim otrokom
– 20. 11. 2018 – Kje so meje?

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 02 229 94 52, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI