DomovNoviceDržavno srečanje mladih raziskovalcev – pred 2. krogom

Državno srečanje mladih raziskovalcev – pred 2. krogom

Znani so rezultati prvega kroga državnega srečanja – uvrščene naloge v drugi krog, prejemniki bronastega priznanja. 

Na 57. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2023 se je prijavilo 469 raziskovalnih nalog na dvajsetih različnih področjih.

Srečanje poteka po dvokrožnem sistemu in sicer v 1. krogu člani strokovnih komisij so naloge pregledali ter ocenili. Izbrali so do 6 osnovnošolskih in 6 srednješolskih nalog na posameznem področju, ki se predstavijo na zaključni prireditvi, ki bo letos potekala 15. 5. 2023 na Gimnaziji in SPTŠ M. Sobota. Avtorji izbranih nalog bodo pred komisijami predstavili svoje naloge in se potegovali za zlato priznanje. V drugi krog se je uvrstilo 42 nalog srečanja Mladi za napredek Maribora. Za udeležence iz Maribora smo organizirali avtobusni prevoz. Prijavijo se pri šolskih koordinatorjih.

Vsi rezultati so objavljeni na spletni strani ZOTKS.

Vsem udeležencem 2. kroga iskreno čestitamo. 

Še nekaj navodil za udeležence 2. kroga:

– Za udeležence Mladi za napredek Maribora 2023 smo pripravili avtobusni prevoz. Navodila za prijavo so prejeli šolski koordinatorji.
– Zbor udeležencev, ki potujejo z avtobusom, je v ponedeljek, 15. 5. 2023 ob 7.30 na zunanjem peronu Glavne avtobusne postaje. V Mursko Soboto potujemo z dvema avtobusoma.
Vsi udeleženci iz Maribora (tudi tisti z osebnim prevozom) NE OPRAVIJO prijave v Murski Soboti, ker bo to opravila koordinatorica programa Urša Žiger, pri kateri bodo vsi udeleženci prejeli kupončke za kosilo in ostalo gradivo. Delila jih bo v jedilnici šole, kjer bo vse do začetka uradne otvoritve. Na voljo bo tudi za vsa morebitna vprašanja.
– V skladu z navodili naj bi zagovor posamezne naloge trajal 15 minut, 10 minut je namenjenih predstavitvi in 5 minut diskusiji.
– Avtorji naj ppt predstavitev vzamejo s seboj na USB-ključku (za rezervo pa si jo pošljejo še po e-pošti), za plakate naj ne pozabijo magnetkov


Program srečanja 15. maja 2023:

8.45 do 9.15                  Prihod in prijava udeležencev

9.30 do 10.00               Svečana otvoritev srečanja – telovadnica

10.15 do 14.00              Predstavitve in zagovori raziskovalnih nalog

10.30 do 13.00             Kosilo za udeležence – jedilnica

13.30 do 15.00             Predstavitev rezultatov po skupinah

10.00 do 14.00            Kam poleti? – predstavitev mladinskih raziskovalnih taborov in ustvarjalnih poletnih šol ZOTKS v letu 2023– avla


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI