DomovNoviceDržavno srečanje mladih raziskovalcev – odlični rezultati naših avtorjev

Državno srečanje mladih raziskovalcev – odlični rezultati naših avtorjev

Znani so rezultati državnega srečanjarezultati sodelujočih nalog Mladi za napredek Maribora na državnem srečanju

Na 54. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2020 se je prijavilo 457 raziskovalnih nalog na devetnajstih različnih področjih.

Poročamo lahko o odličnih rezultatih mladih raziskovalcev iz Maribora, saj so bili zelo uspešni. Prejeli so kar 23 zlatih priznanj (7 osnovnošolci in 16 srednješolci) ter 41 srebrnih priznanj (19 osnovnošolci in 22 srednješolci). Tem odličnim rezultatom je potrebno dodati še prejemnike bronastega priznanja, teh je 53. Letos so avtorji prejeli tri zlata priznanja več kot lani. Zares odlično.

Srečanje poteka po dvokrožnem sistemu in sicer v 1. krogu člani strokovnih komisij naloge pregledajo ter ocenijo in izberejo do 6 osnovnošolskih in 6 srednješolskih nalog na posameznem področju, ki so se predstavile na zaključni prireditvi, ki je letos potekala 14. in 15. septembra 2020 na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru. Avtorji izbranih nalog so pred komisijami predstavili svoje naloge in se potegovali za zlato priznanje. Iz mariborskega srečanja se je v 2. krog uvrstilo kar 64 nalog ali 27,3% vseh udeleženih nalog finala državnega srečanja.

Vsem avtorjem in mentorjem čestitamo ter vam želimo uspešen pričetek novega šolskega leta.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI