DomovNoviceCikel 2020 za starše: Mi in svet

Cikel 2020 za starše: Mi in svet

Predavanje iz Cikla 2020 za starše so zaradi ukrepov in omejitev za preprečevanje širjenja korona virusa odpovedana, vabimo pa vas, da spremljate naš FACEBOOK, kjer bomo objavljali nasvete za starše, obe predavanji, ki sta predvideni do konca leta, pa bomo izvedli preko spleta.

Žal programa jesenskih počitnic zaradi ukrepov in omejitev za preprečevanje širjenja korona virusa

Otrok je srečen, ko so srečni starši (Bert Hellinger)
Korak bliže sebi = korak bliže otrokovi samostojnosti

Nikogar ne moremo v to prepričati. In mnogi tega nikoli ne bodo živeli. Pa vendar, če si vzamemo minutko in si predstavljamo svoje starše kako stojijo pred nami; srečni, ljubeči, zdravi … Gledajo nas in nam pravijo: » Vse je dobro. Vse je dobro.« Kaj ob tem občutite? Tako je. Občutite srečo, sproščenost. Lahko ste na svoji poti. Enako je z našimi otroki.

Bolj kot smo kot starši bliže sebi, močneje podpiramo otroka. Prav nič posebnega nam ni potrebno napraviti. Naša drža do življenja, naše zaupanje v življenje nam ponuja korake, ki podpirajo.
Vsak od nas je na poti zgodnjega odraščanja doživel manj ugodne situacije v katerih je razvil preživetvene strategije, ki so shranjene na našem nezavednem nivoju.
Ko stojimo pred otrokom, ki (nehote) pritiska na naše nezavedno, reagiramo iz pretekle izkušnje, ki v nas še ni ozdravljena: npr. zelo nas vznemiri, ko je otrok žalosten – težko nam je ko joka in najraje bi mu dopovedali, da ni tako hudo, ali pa občutimo jezo ko je nemotiviran za učenje kljub svojim sposobnostim, spet drugič občutimo sram, ko na posebne načine vzbuja pozornost in moti pouk v šoli, ali pa se bojimo zanj, saj ga vidimo kako je v nenehnem trudu za popolnost že zelo izčrpan, ali pa se nagiba k samopoškodovanju …

Na srečanjih se bomo posvetili naslovni temi in naravnim zakonitostim, ki nam dajo širši pogled na odnose in delovanje v njih, nato pa skozi praktične primere raziskali možnosti za razširitev zavedanja o lastnih konkretnih »kratkih stikih« in našli lasten ukrep za preseganje svoje nezavedne stiske, ki nam preprečuje, da delujemo podporno, ko otrok to potrebuje. In ne nazadnje – gojili sočutje do sebe v situacijah, ko nam »ne rata«, saj to spada zraven.

Predavanja bo izvedla Katja Greif, certificirana izvajalka sistemskih in družinskih postavitev, s širokim znanjem s področja človeških virov in psihologije.

Četrto letošnje srečanje z naslovom MI IN SVET
bo v torek, 20. oktobra 2020, ob 17.00, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor.

Predavanje, ki poteka v okviru Večgeneracijskega centra (VGC) Štajerska, je brezplačno. OBVEZNE PRIJAVE in dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

Ostali termini in naslovne teme:
17. 11. – Moški in ženska
1. 12. – Starši in otroci v razvezanih družinah


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI