DomovBlogZIMOVANJE NA DMZ POHORJE 2022

ZIMOVANJE NA DMZ POHORJE 2022

Fotografije so objavljene na povezavi Zimovanje DMZ 2022

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije smo med zimskimi počitnicami od 28. 2. do 4. 3. 2022 na Domu Miloša Zidanška na Pohorju izvedli zimovanje za 35 otrok, skupino pa je spremljala ekipa 5 prostovoljcev ZPM Maribor.

Zimovanje je bilo namenjen kvalitetnem preživljanju prostega časa, doživljanju narave, športnim aktivnostim in prijetnemu druženju, tako da je pet dni kar prehitro minilo. Vsak dan se je veliko dogajalo, saj so potekale različne delavnice, otroci so sodelovali pri družabnih in socialnih igrah ter zabavnih večernih programih. Med delavnicami sta izstopali “spoznavanje z osnovami nudenja prve pomoči” in “peka pizza polžkov”, najbolj “pisan” pa je bil torek, saj je bilo potrebno pustu primerno okrasiti dom in izdelati maske za večerno pustno zabavo. Naklonjeno jim je bilo tudi vreme, saj so vsak dan uživali v igrah na snegu, ustvarjali snežne skulpture, se spuščali po “ziplinu” in se sprehodili do Bellevue-ja.

 Vsi, otroci in spremljevalci, pa si bodo še posebej zapomnili izlet, nad katerim so bili res navdušeni. Tokrat so obiskali Tehnopark Celje, kjer so navdušeno raziskovali, opazovali in se veliko novega naučili. Da izlet ne bi prehitro minil, so se ustavili še ob Šmartinskem jezeru, okoli katerega so se sprehodili in uživali na igralih.

Na ZPM Maribor smo vedno znova hvaležni in ponosni, da imamo takšno podporo ZPM Slovenije, donatorjev, zunanjih sodelavcev, prostovoljcev in drugih prijateljev mladine ter cenimo vsak prispevek, ki je namenjen za lepše otroštvo tistih, ki zaradi številnih razlogov in stisk ne bi imeli tako brezskrbnih in lepih počitnic.

DONATORJI IN PODPORNIKI ZIMOVANJA NA DMZ POHORJE 2022:

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE

TEHNOPARK CELJE

TELEMACH

LJUDSKA UNIVERZA SLOVENSKA BISTRICA

POKICA, KOKICA D.O.O.

ZAVOD ZA TURIZEM MARIBOR

BEADSI

E-ŠTUDENTSKI SERVIS

KUD ŠTUDENT

PIKIN SVET

ŠOUM

ZALOŽBA ČUKEC

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

ARRIVA SLOVENIJA

ANJA GODEC, ATENA BOŠNJAK, STAŠA ČOPI, GAŠPER PUŠNIK in ANDREJ SKUŠEK

ter vsi ostali, ki ste s svojim prispevkom pripomogli k uspešni organizaciji in izvedbi zimovanja.

BREZ VAS NE BI BILO TAKŠNEGA VESELJA IN ZADOVOLJSTVA OTROK in vam tudi v njihovem imenu posredujemo VELIKO IN SRČNO ZAHVALO!PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI