DomovBlogSporočila 5. izmene VIRC Poreč

Sporočila 5. izmene VIRC Poreč

Fotografije so objavljene na povezavi 5. VIRC Poreč 2021

10 . dan, petek, 13. 8. 2021

Kako hitro smo pripluli do konca. Kot da bi bil šele včeraj prvi dan. Tako je, ko se imaš lepo.

Današnji dan je bil podoben ostalim. Dopoldne plaža, kosilo, namesto delavnic pakiranje. »Kje je moja brisača? Spet ne najdem kopalk! Kaj naj oblečem jutri? Ne morem zapreti kovčka!« Vse to se je slišalo v paviljonih, ko smo pakirali.

Popoldne spet skok na plažo. Zadnji sladoled, zadnje supanje, zadnji skoki v vodo. Porabiti je bilo treba še zadnje kune pri Johniju.

Tuširanje, večerja, nato pa še “chill” plaža za piko na i. Ples izmene, super zabava, radio Srček, podelitev nagrad, sledil pa je še zadnji disko. Objemčki in solzice ob pesmi Za prijatelje.

Res smo se imeli lepo in vsem nam je malo žal, da se spet vračamo v realnost. Ker tukaj v VIRCu je drug svet. Tukaj pozabimo na vse ostalo. Tukaj obstajamo samo mi in tukaj nam je lepo.

Še zadnje pozdravčke na daljavo…

9. dan, četrtek, 12. 8. 2021

Ob 8.00 smo se prebudili ob zvokih glasbe Vlada Kreslina in se odpravili na zajtrk. Za tem smo se pripravili za odhod na plažo in kompleks VIRCa zamenjali za osvežitev v morju. Skupine so se na plaži hitro namestile in otroci so se primerno zaščitili pred soncem, saj smo doživljali najbolj vroč dan našega letovanja.

Po prihodu s plaže nas je kuhinja pozdravila z toplim obrokom, nato pa so se otroci odpravili na razne delavnice, kjer smo se učili znakovnega jezika, barvali majice, brali pravljice, lakirali nohte in risali obraze. Starejši fantje so samoiniciativno pomagali s pospravljanjem scene iz večerne prireditve, za kar smo jim zelo hvaležni. Po delavnicah je bil čas za telefone in pogovor z najbližjimi doma. Za tem smo se odpravili na plažo, kjer smo nove vzgojitelje 5. izmene presenetili s tekmovanjem v mazanju s kremo za sončenje.

V VIRCu nas je za večerjo končno pričakal šmorn. Nato pa so nam otroci s svojimi talenti popestrili večerno prireditev. Videli smo veliko petja, plesa in mnogo drugih spretnosti. Za dodatno zabavo pa so poskrbele “zmenkarije”, ki so bile absoluten hit. Po plesanju izmenskega plesa, Račk in Macarene, smo se odpravili spat v “kislo vzhičenih” pričakovanjih zadnjega dneva v VIRCu. To so tisti zadnji večeri, ko že pogrešamo dom in si otroci želijo v objem svojih domačih, pa vendar bi še malo ostali, ker je tako fajn…

8. dan, sreda, 11. 8. 2021

Kako beži čas, ko se imaš lepo. Prebudili smo se že v osmo jutro, obsijano s soncem in nebom brez oblačka. Hitro smo opravili vsa jutranja opravila in se šli hladiti na plažo. Še zadnje skupine so se podale na napihljiva igrala in pedoline, malčki pa so imeli plavanje v bazenu. Njihovo navdušenje ob prihodu iz plaže je bilo več kot očitno.

Lačni smo hitro potešili svojo lakoto, si malce odpočili, nato pa se odpravili na pestre delavnice. Poslikavali smo svoje obraze, se sproščali ob jogi, vadili akrojogo, izdelovali antistresne žogice, streljali z zračno puško in še veliko drugih zanimivih dejavnosti. Po delavnicah so se otroci javili domov saj je bil čas za telefone. Poročali so o vsem dogajanju in se spraševali kaj zanimivega jih še čaka. Kasneje smo se odpravili na plažo, kjer smo supali, se kopali in se sladkali s sladoledom in drugimi dobrotami. Mlajši so se odpravili celo na tobogane in se imeli enkratno.

Večer nam je v VIRC prinesel “Lunapark”, kjer so otroci obiskali različne postojanke. Ciljali so z vodno pištolo, metali obroče, izvedeli kaj jih čaka v prihodnosti, lovili magnetne ribice, delali poizkuse, vrteli kolo sreče in še veliko zanimivih postaj. Podali so se celo skozi najbolj strašljivo hišo strahov v Vircu. Kako pester in prijeten dan so preživeli, pove dejstvo, da je VIRC zaspal rekordno hitro in sanjal o zadnjih dneh naše pete.

6. dan, ponedeljek, 9. 8. 2021

Zbudili smo se v prelepo sončno jutro in iz jedilnice je že dišalo po dobrem zajtrku, da se okrepčamo za dogodivščine, ki nas čakajo!

Sledil je dopoldanski obisk plaže, katerega smo kombinirali z obiskom na Ice bergu in pedolinih. Seveda ni manjkalo dobre volje, čofotanja, nasmejanih obrazov, sladoleda… Po kosilu so se zvrstile delavnice, na katerih so otroci ustvarjali, se preizkušali v najrazličnejših športih, plesali, ustvarjali vulkan, se pripravljali na večerno prireditev…

Popoldanska plaža je minila v znamenju supov, plavanja v valovih in obiskovanja Johnnya. “Mali razbojniki” so bili glavne zvezde večerne prireditve “Lov na zaklad”, med katerimi je bila najboljša skupina Galebov. Starejše skupine so medtem uživale v ogledu filma, sledil je še disko za mlajše skupine in z lepimi vtisi minulega dne smo se pogreznili v sanje.

5. dan, nedelja, 8. 8. 2021

Kljub včerajšnjemu strahu, da bo vreme zelo muhasto, je dan ostal suh, sončen in vroč. Skupine so odšle na plažo prej kot običajno, ujeti je bilo namreč treba najboljše pogoje za prečudovite skupinske fotografije. Da bi razbili rutino vsakodnevnega dogajanja na plaži, so se danes prve skupine podale na adrenalinske aktivnosti na napihljivih igralih in pedolinih. Izjemno smo se zabavali in se vrnili polni prečudovitih vtisov. Kljub temu, da je vreme nad nami sončno, pa je v paviljonih izjemno nestabilno in spremenljivo, vsaj kar se tiče ocenjevanja sob. Vseeno pa ima večina skupin lepo pospravljene sobice.

Kosilo nam je dalo nove energije za popoldanske delavnice, ki so bile izjemno pestre. Učili smo se znakovnega jezika, se igrali v peskovniku, izdelovali obeske za telefone, vetrne zvončke in zapestnice. Udejstvovali smo se tudi v nogometu, košarki, streljanju in Nunchaku. Hkrati pa sta se odvijali tudi klasična joga in akrojoga z učiteljema Nino in Urošem. V času telefonov smo domov poročali o prekrasnih dneh, ki jih preživljamo v Poreču. Na popoldanski plaži smo organizirali skakanje v morje, najmlajši pa so se hladili v bazenu.

Večer je v VIRC ponesel “razbojnike”, kar je pomenilo, da jih je potrebno razgnati in osvojiti skriti zaklad. Danes so razbojnike krotile starejše skupine, mlajši pa so si spočili v disku od napornega dne. Zaklad je uspelo osvojiti skupini Hobotnic. Tekmovanje je starejše skupine utrudilo, vendar vseeno ne tako močno, da bi izpustili disko. Od pestrega celodnevnega dogajanja so otroci kar popadali v postelje in VIRC je zaspal v rekordnem času.

4. dan, sobota, 7. 8. 2021

Končno je napočil dan, ko smo bili ves čas obsijani s soncem. Otroci so se že navadili na morje, v katerem se navdušeno kopajo, supajo, žogajo, tunkajo, plavajo in igrajo. Tako je dopoldanska plaža minila v čofotanju in procijah pomfrija ter sladoleda. Po kosilu je sledil ogled košarkarske tekme in delavnice, pri katerih smo se poslikali po obrazu, igrali nogomet, streljali z zračno puško, slikali z barvicami, izdelovali iz dasmase…

Popoldanska plaža je minila v uživanju na soncu, igrah in seveda brez sladoleda spet ni šlo… Zvečer so skupine pokazale svoje plesne talente na večerni prireditvi “Zvezde plešejo”, vmes pa smo še “poparčkali” dva para v Zmenkarijah… Mlajše skupine so se po prireditvi odpravile na počitek, starejše pa so še “začagale” v “disku”…

3. dan, petek, 6. 8. 2021

Zbudili smo se ob klasičnih zvokih pesmi Lačni in zakorakali v nov poreški dan. Pri zajtrku nas je kuharska ekipa pozdravila z različnimi namazi in kosmiči. V dokaj zgodnjih urah smo se odpravili na plažo, kjer smo preverili zmožnost plavanja otrok. Otroci so še nekaj časa uspeli uživati v morju, nakar se je nad nas zvalila nevihta. Otroke smo pravočasno odpravili v paviljone in jih preoblekli v sveža oblačila. Po krajši vremenski nevšečnosti se je nebo razjasnilo in pred nami je bilo dobrih 10 sončnih ur.

Nadaljevali smo s sočnim kosilom in popoldanskimi delavnicami, ki so bile sestavljene iz ustvarjanja iz dasmase, nogometnega turnirja, odbojkarske tekme, izdelovanja cofkov in priprav na večerno prireditev. Po delavnicah so otroci dobili telefone, da so lahko poklicali domov. Potem so se začele priprave za odpravo na plažo, katera je bila obsijana s soncem.

Po prihodu s plaže smo pojedli večerjo in se odpravili na večerno prireditev. Pred prireditvijo nas je pozdravil Radio Srček, nakar so se naši otroci sprehodili po modni pisti. Ocene so blestele, tako kot tudi naš izmenski ples. Večer smo zaključili z kokicami, ki smo jih pripravili vzgojitelji. Po napornem, a prijetnem dnevu so se otroci odpravili v svoje paviljone in hitro zaspali.

2. dan, četrtek, 5. 8. 2021

Bil je lep in pester dan, pa čeprav se še zmeraj nismo uspeli namočiti v vodi in čeprav so naši košarkarji za las zgrešili finale. Ampak, pojdimo lepo po vrsti.

Ponoči je dež dodobra namočil zemljo, nas pa sta kar nekajkrat iz spanja prebudila grom in strela. Vendar sta jutro brez dežja in vremenska napoved obljubljala jasen dan. In res je bil. Nam je pa močan veter, ki je povzročal ogromne valove, preprečil, da bi izpeljali testiranje plavanja ali se zabavali ob kakršnih drugih aktivnostih v morju. Vseeno smo se odpravili na plažo in z navdušenjem opazovali razburkano morje, si privoščili prve kepice sladoleda, nato pa v največjem nalivu pobegnili s plaže.

Kosilo nam je dalo novih moči za navijanje, ki je sledilo. V velikem šotoru smo si namreč ogledali pravi spektakel, ki so ga pripravili naši košarkarji na olimpijskih igrah. Kljub temu, da smo bili nad izidom tekme razočarani, smo bili navdušeni nad še eno razburljivo predstavo naših fantov.

Morje se še zmeraj ni umirilo, zato smo popoldan preživeli vsak po svoje. Eni na sprehodu po plaži, drugi v Vircu ob športnih turnirjih, igranju namiznega nogometa, igri na igralih ter pletenju zapestnic.

Že se je dan začel prevešati v zgodnjo večer, mi pa smo se že vneto pripravljali na večerno prireditev. Krstiti je namreč bilo treba nove vzgojitelje. Večer je potekal ob zabavnih igrah odet v obilico smeha in v pisane barve. Novi vzgojitelji so se odlično odrezali in sedaj so čisto naši.

Mi in vsi vaši, sedaj tudi malo naši otroci, vam mahamo iz Poreča in vam sporočamo, da se imamo res odlično.

1. dan, sreda, 4. 8. 2021

Končno je nastopil čas 5. izmene in po opravljenih formalnostih ter slovesu smo se odpravili na pot v Poreč. Polni pričakovanj smo vso pot komaj čakali, da zagledamo morje. Kilometri so se  hitro nabirali pod kolesi avtobusa in že smo bili v Lomu kjer smo se okrepčali in nadaljevali pot. Tudi čez mejo ni bilo posebni težav oz. čakanja in že smo zagledali VIRC.

Po prihodi smo za večerjo jedli okusne špagete. Sledila je predstavitev ekipe vzgojiteljev z vodstvom. Naučili smo se tudi ples izmene…no, še bo treba malo povadit, da bo res ok ?.  Nato so skupine odšle v sobe kjer so še do konca pospravili oblačila iz kovčkov  v omare in počasi je VIRC utonil v spanec v pričakovanju naslednjega dne…

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci 5. izmene srečno prispeli v VIRC Poreč. V kolikor na letovanju ne bo vse v redu, bodo starše obvestili vzgojitelji, pedagoško vodstvo ali zdravstveno osebje iz Poreča. Če ne bo sporočil pa pomeni, da ni večjih težav in otroci uživajo. Vi pa se imejte prav tako lepo teh deset dni.

V soboto, 14. avgusta, pa se med 12.30 in 13. uro spet srečamo pri Dvorani Tabor v Mariboru.

Trenutno je v Poreču prijetnih 26° C, pri otrocih in spremljevalcih pa odlično vzdušje za začetek letovanja 🙂



PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI