DomovBlogSporočila 3. izmene VIRC Poreč

Sporočila 3. izmene VIRC Poreč

Fotografije so objavljene v Galeriji. Otroci v 3. izmeni VIRC Poreč imajo svoje mobilne telefone med 15.15 in 15.45.

Izmena se vrača domov v ČETRTEK, 25. julija. Prihod v Maribor predviden med 18.30 in 19.30 na glavno avtobusno postajo.

10. dan, sreda, 24. 7. 2019

Motor našega Virčevskega letala že brni. Ne boste verjeli! Odpravljamo se nazaj v Slovenijo. Zadnji pozdrav morju, pa tudi novim prijateljem, je bil za nas vse manj kot preprost. Do zadnjega smo izkoristili sončne žarke v sklepnem večeru pa podelili priznanja tistim, ki so bili uspešni pri pospravljanju sob in na športnih področjih. Seveda nismo pozabili na naše vodje, brez katerih 3. izmene ne bi bilo. Tradicionalno je izšel tudi Virček, tokrat sestavljen iz razglednic posameznih skupin. Ob zadnjih plesnih korakih pod zvezdami smo se vkrcali na letalo, ki bo v Sloveniji pristalo 25. julija.
Nepozabno!

9. dan, torek, 23. 7. 2019

Spoštovani bralci, obveščamo vas, da prihajamo domov. Hahahaha, ŠALA! Kmalu pridemo, a danes še zdaleč nismo imeli namena oditi. Kako bi lahko zapustili Poreč brez odločilnih tekem v vseh športnih disciplinah, delavnic karateja, frizerskih storitev, hoje po vrvi, izdelave Virčka in večera presenečenja?!? Slednje enostavno ne gre! Zato smo ostali in dočakali, da so se nam predstavile tudi ameriške odbojkarice (beri vzgojiteljice). Kakopak, bile so poraženke! Dočakali pa smo tudi skrivnega gosta – The Plut Family!! Bili so odlični, plesali smo in plesali in odplesal v disco. Plesoči smo se zazrli v nebo, kjer na srečo še ni bilo Virčevskega letala, ki bo vzletelo proti Mariboru. Kmalu se vidimo!

8. dan, ponedeljek, 22. 7. 2019

下午好!
Ne, to ni pomota. Želimo vam dober dan v enem najpogosteje govorjenih azijskih jezikov – kitajščini. Dan je minil kot bi pihnil. Zakaj? Ker smo danes odšli na plažo kar 3x. Sonce je že zahajalo, ko je naše letalo pristalo v Aziji. Ob glasbi in plesu smo opazovali sončni zahod, plaža pa je bila čisto naša. Bilo je čudovito! Sicer pa smo v polnem pričakovanju jutrišnjega dne, saj se obeta nekaj skrivnostnega. Saj bi delili z vami, pa še sami ne vemo. Zato se jutri, ko bo znano, ponovno slišimo.
P. S. Radio Srček poroča o samih lepih rečeh.

7. dan, nedelja, 21. 7. 2019

Kaj imajo skupnega ples, petje, Rubikova kocka, rap in košarka? TALENT! Nedeljo je zastopalo žgoče sonce, ki smo ga izkoristili tudi za obisk igral na vodi. V dopoldnevu smo odigrali tudi ene zadnjih tekem v naših športnih kategorijah. In popoldan? Ne samo da smo plesali, bobnali, igrali družabne igre, izdelovali, se pogovarjali o najpomembnejših vprašanjih naše dobe, tudi pripravljali smo se. Na kaj? Na taletne, seveda! Naše letalo je pristalo v Ameriki, kjer so se Talentov udeležili plesalci, pevci, hitrostni sestavljali rubikovih kock, košarkarji in raperji. Vas zanima, kdo je slavil? Srce publike in naše stroge žirije je osvojil break-dancer Vid! V finalnem boju je premagal košarkarja in pevki. Vid je nadaljevanje večera preživel v soju žarometov, saj veste, intervjuji in fotografiranja, avtogrami … Ostali? Z veseljem smo plesali dokler se zvezde niso povzpele na nebo. Počiiiitek!
P. S. Naši novinci so prestali morski krst!

6. dan, sobota, 20. 7. 2019

Da nas je hoja v Poreč pretekli večer utrudila pa že ne bo držalo! Dan za športne aktivnosti! Med ponudniki letalskih kart smo ujeli prav poceni ponudbo, ki nas je odpeljala direktno na All Star tekmo, če smo natančni, na finale te. Seveda se dan ni začel z njo. Rezultati plaže, športnih rezultatov novosti, številne delavnice, kjer je bilo ujetih tudi ne malo norosti. In končno čas za tekmo!
Upamo, da ste držali pesti za pravo ekipo. Vzgojitelji, sicer izkušeni, a preutrujeni, so bitko izgubili. Juhej!

5. dan, petek, 19. 7. 2019

Zmage v novih bojih na igriščih, tekme v skoku s pomola, plaža in vroče sonce, simetrije, pogovori, parlament, trebušni ples in obisk mesta Poreč so zaznamovali prelomni dan, s katerim vstopamo v našo drugo polovico letovanja. Komaj čakamo, da se začne!

4. dan, četrtek, 18. 7. 2019

Kdo pravi, da pingvine najdemo samo na obalah antarktičnega morja? Danes smo jih gostili tudi v Poreču. Z novim plesom smo vkorakali že v 4. dan našega letovanja. Ker nebo ni bilo brez oblačka, smo nekaj dopoldneva namenili športnim aktivnostim. Borba med ekipami je bila napeta, a dobili smo zmagovalce med dvema ognjema, košarke, odbojke in nogometa. Med igro je sonce že pridobilo mesto na nebu, zato smo pohiteli na skok v morje. In pod aktivnem dopoldnevu se je resnično prilegel težko pričakovani pohanček! Aktivnosti tega dne še zdaleč niso bile pri koncu. Danes smo večer preživeli na prireditvi “zmoreš”, s katero smo z virčevskim letalom obleteli Afriko. Vzdržljivost, iznajdljivost in znanje bili recept so za zmagoslavje.
Utrujeni legamo v postelje …

3. dan, sreda, 17. 7. 2019

Sonce je vzšlo, nas na plažo zvabilo in poskrbelo, da naše igrišče je zaživelo! Družili smo se ob igrah, rožice izdelovali, po vrvi smo pohajkovali. Zvečer z zemljevidom smo si pomagali in Evropo prepotovali. V vsaki državi nas čakal je izziv, le kdo bo zaklad osvojil? Hobotnice in čebelice bile so zmagovalke, v disku najboljše plesalke. Kaj čaka nas jutri, sprašujemo se vsi, zato se nam že spati mudi.
P. s. Tudi carski poraženec je bil odličen!

2. dan, torek, 16. 7. 2019

Dan smo začeli s plesom! Ta je poskrbel, da so naši želodčki postali lačni in pripravljeni na zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na plažo, kjer smo uživali v poletnih temperaturah in prijetno ohlajeni vodi. Utrujeni in lačni smo se vrnili na kosilo, po katerem smo imeli možnost obiskati različne delavnice. Tako smo nekateri barvali mandale, drugi izdelovali razglednice in pesmi lepljenke, tretji pa smo se odločili postati bobnarji. Čas je čisto prehitro minil in spet smo se odpravili na ohladitev v morje. Da smo se od tam vrnili lačni, ni potrebno posebej izpostavljati, je pa omembe vreden današnji večer, ki je bil slovenski. Naše letalo, ki je vzletelo včeraj, in nas bo vodilo okoli sveta, nas je danes popeljalo po Sloveniji. V slovenskem duhu so bili preizkušeni in sprejeti vsi novinci 3. izmene – da, tudi vzgojitelji. In da je bil večer popoln, smo ga sklenili z diskom na prostem. Ah, ja, veliko stvari se je zgodilo. In to v enem samem dnevu! Zato, mi si gremo odpočit, da vam bomo imeli jutri spet veliko za sporočit.

1. dan, ponedeljek, 15. 7. 2019

Spoštovani starši, sporočamo vam, da smo varno prispeli v Poreč. Po prihodu smo se udobno namestili in takoj odhiteli na plažo. Ja, tudi sladoled je odličen. Poleg plaže, seveda! Večer smo preživeli v duhu tkanja novih prijateljskih vezi in učenja plesa izmene. Obljubljamo, da se bomo kljub zelo zabavnemu in polnemu urniku še oglasili. Naj fotografije spregovorijo!

Vaši počitnikarji!

 

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci 3. izmene srečno prispeli v VIRC Poreč.

V kolikor na letovanju ne bo vse vredu, vas bodo obvestili vzgojitelji, pedagoško vodstvo ali zdravstveno osebje iz Poreča. Če pa ne bo sporočil, pomeni, da ni večjih težav in otroci uživajo. Vi pa se imejte prav tako lepo teh deset dni, 25. julija proti večeru pa se spet srečamo na avtobusni postaji.

Na tej strani se vam bomo oglasili vsak dan s povzetkom dogajanja preteklega dne.

Trenutno je prijetnih 27 stopinj in odlično počutje za prijetne počitnice:)



PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI