DomovBlogSporočila 2. izmene VIRC Poreč – zahvala

Sporočila 2. izmene VIRC Poreč – zahvala

Fotografije so objavljene na povezavi 2. VIRC Poreč 2021

Zaključek

Dragi otroci!

Z vami smo preživeli 11 nepozabnih dni, novih dogodivščin, skupaj smo odkrivali naš svet in danes prispeli na konec našega potovanja. Danes pa se le stisnite v objem svojim staršem in jim povejte o našem popotovanju.

Želimo vam lepe počitnice še naprej, uživajte in se vidimo prihodnje leto.

p.s. Zahvala gre tudi našim donatorjem, da so nam omogočili lepa darila:

GRAWE, PODRAVKA, KOPIJA-NOVA, VBO, MESTNA OBČINA MARIBOR, MESTNA OBČINA STARŠE, PORTA SOLO.

9. dan, torek, 13. 7. 2021

Na zajtrk deveti dan smo odhiteli, da moči za ICEBERG bi imeli. Seveda aktualen bil je tudi PEDOLINO, pa da ne pozabim, da na plaži so se imeli fino. Hitro na kosilo odhiteli da naši prazni želodčki ne bi kaj zapeli. Da nam dolgčas ni, za dobre delavnice poskrbimo mi. Ustvarjanje, streljanje, psihologija ter Sašotove kokice so prava magija. Da vse skupaj še malo popestrimo, so športi pravo zdravilo.

Zvečer na sprehod smo odšli, da dan bil popoln bi. A glej nazaj hitro smo hodili, da smo dežju pobegnili. Glej, da to je prav, da naš VIRC v zvoku nežnih kapljic je zaspal.

8. dan, ponedeljek, 12. 7. 2021

Osmi dan komaj čakali smo vsi, saj na Iceberg in pedoline smo odšli. Skakanje, spuščanje po toboganu, kopanje, velika doza sladoleda, so nam polepšali dopoldan, ki je čisto prehitro minil.

Na delavnicah smo kegljali, tudi razglednice izdelovali, se učili balet, sproščali na jogi in si uredili nohte. Popoldan sproščeno uživali smo na plaži.

In potem že komaj smo čakali, da novega talenta smo izbrali. Za konec večera diska smo se razveselili in ob poznih urah v sanje se zavili.

7. dan, nedelja, 11. 7. 2021

Sonce nas je prebudilo,

na sestanku vse se razjasnilo.

Dan nedeljsko čisto je potekal,

le fotografiranje monotonost dneva je presekal.

Popoldne smo peli, plesali, se dokazovali

ter navijaške rekvizite izdelovali.

Frizure in nohte uredili

in nujno potreben počitek dobili.

Zvečer kot dogovorjeno smo na all stars tekmi se dobili in se ob ogledu tekme veselili.

Slavje ob tekmi je potekalo še dolgo v noč,

dežurna vzgojitelja sta klical na pomoč.

p.s. ja, res je fajn 🙂 no, še malo 🙂

6. dan, sobota, 10. 7. 2021

Dobro jutro, dober dan,

kaj še vedno si zaspan?

Šesti dan nas sonce več ne prebudi, ampak samo vzgojitelji. ?

Za en dan vzgojitelje smo zamenjali. Prav zabavno za otroke in vzgojitelje. Dopoldansko dogajanje je potekalo tako kot vsak dan: plaža, sladoled, pomfri… in veliko kopanja, iger… Popoldanske delavnice so bile ponovno zelo zanimive: od streljanja, do sproščanja, kegljanja, izdelali smo knjižne kazalke in antistresne žogice… Svoje talente pa smo pokazali na avdiciji za večerno prireditev. Popoldan na plaži je bil malo krajši, saj nas je že ob 18.30 čakala večerja.

Po večerji pa Radio Srček in nočno kopanje. Ja, prav ste prebrali. Zvečer smo odšli na plažo, uživali v nočnem kopanju in plesu na plaži. Ta večer nam bo sigurno še dolgo ostal v spominu, saj je bilo res fajn. Po nočnem kopanju pa je za velike skupine sledil še obisk diskoteke. Ni čudno, da smo dobesedno padli v postelje in sladke sanje.

5. dan, petek, 9. 7. 2021

Nov dan, novi izzivi… Z veseljem smo jih sprejeli. Na plaži so nas pričakali visoki valovi, zato smo čas izkoristili za razne igre, vzgojitelje smo namazali s posebno sončno kremo, manjkal pa ni tudi obisk Johhnya. Dopoldan je minilo zelo hitro, kljub temu, da se nismo mogli kopati.

Odšli smo na kosilo, po kosilu pa so nas čakale zelo zanimive delavnice: bansi, znanstvena delavnica, slackline, igre z vodo, “mrežaste kače” in pogovorna delavnica. Bilo je še precej vroče, zato smo odšli na plažo malo kasneje. Valovi so se umirili in mi smo se lahko osvežili v morju. Seveda smo popoldansko kopanje izkoristili tudi za supe, potapljanje in igre v vodi. Čisto prehitro je minilo popoldne.

Zvečer nas je pričakal poseben večer: kino in slastne kokice. Mlajši so si ogledali risanko, starejši film. Umirjeni, a zelo zadovoljni smo utrujeni zaspali….

4. dan, četrtek, 8. 7. 2021

Prebudili smo se v novo jutro. Dan je potekal precej mirno. Po zajtrku smo se odpravili na plažo, kjer smo si čas krajšali s supi. Za popoldanske delavnice so poskrbeli vzgojitelji.

Ehh… Dajmo raje v rimah:

VZEMI VSE, KAR TI ŽIVLJENJE PONUJA,

zapri polkne, da dežurna skupine preveč ne zamuja.

Pazi na velike valove,

ne supaj, da te ne odplove!

Otroci raje k Đžoniju hitijo,

da navidezno lakoto potešijo.

Vzemi torej vse, kar ti življenje ponuja,

s plaže tudi gatke, zokne, vse, kar je nuja.

Večerna prireditev razgibala je vzgojitelje in otroke,

ples naredil nas je čist zaspane.

Vzemi vse, kar ti življenje ponuja,

VIRC naj nam le dobre občutke vzbuja.

3. dan, sreda, 7. 7. 2021

Zbudili smo se v vroč dan… Takoj po zajtrku smo izkoristili čas za košarko, nato pa smo se odpravili na plažo. Iskali smo školjke, morske kumare, se igrali z morsko travo in nikakor nismo pozabili na sladoled, pomfri in tudi kakšno sadno kupo. Sploh jagodna je najboljša. Ko smo prišli na kosilo, so nas pričakali sončki in zelo malo oblakov – ocenjevale so se sobe in zaenkrat imamo zelo pospravljeno. Popoldanske delavnice so bile kar zanimive, saj smo streljali z zračno puško, izdelovali ogrlice in zapestnice, igrali ročni nogomet, igrali družabne igre… Zelo hitro je minila ta ura in spet je bil čas za plažo. Temperature so bile kar visoke, zato je bila ohladitev v morski vodi zelo dobrodošla. Prav tako osvežitev s sladoledom. Na večerni prireditvi smo razmigali naše sive celice, izvedeli tudi kaj novega, na koncu pa večer zaključili s plesom. Lahko noč, VIRC.

2. dan, torek, 6. 7. 2021

Zbudili smo se v toplo jutro. Dan je obetal veliko. najprej smo preverili naše plavalne sposobnosti, nato pa celo dopoldne uživali v kopanju, sladoledu, pomfriju… in še kaj bi se našlo. Po aktivnem dopoldnevu na plaži smo se odpravili na kosilo, po kosilu pa je vsaka skupina sestavila točko o evropski državi. Vzgojitelji so nam prinesli popoldansko malico, nato pa smo že komaj čakali na popoldanski odhod na plažo. Na plaži so nas že čakali supi… Nekateri so popoldansko kopanje izkoristili tudi za iskanje školjk, rakov. Ni pa manjkal tudi sladoled, ki nas je osvežil. Po večerji je sledil Radio Srček, saj se je nabralo že kar nekaj pisem. Nato pa smo izvedeli veliko zanimivega o evropskih državah. Skupine so pripravile zelo zanimive točke. Kljub celodnevnemu dogajanju, še ni napočil čas za spanje, ampak za ples. Naučili smo se pesem izmene “Vzemi vse, kar ti življenje ponuja“, nato pa nadaljevali z ostalimi hiti.

Super dan je za nami in komaj čakamo naslednjega. Lepo vas pozdravljamo…

1. dan, ponedeljek, 5. 7. 2021

Končno smo dočakali počitnice v VIRCu. Tako kot že lani, smo se v VIRC odpravili v popoldanskih urah in prispeli na večerjo. Po večerji smo se dobili v krogu, kjer nas je pozdravila pedagoška vodja Maja in nam predstavila vzgojitelje in zdravstveno osebje. Nato smo s skupino našli miren kotiček, kjer smo se spoznali, izvedeli marsikaj zanimivega drug od drugem in tudi o naših vzgojiteljih. Utrujeni od prvega dne, smo sladko zaspali in komaj čakali naslednji dan…

Obveščamo vas, da so otroci in spremljevalci 2. izmene srečno prispeli v VIRC Poreč. V kolikor na letovanju ne bo vse v redu, bodo starše obvestili vzgojitelji, pedagoško vodstvo ali zdravstveno osebje iz Poreča. Če ne bo sporočil pa pomeni, da ni večjih težav in otroci uživajo. Vi pa se imejte prav tako lepo teh deset dni.

V četrtek, 15. julija, pa se med 12.30 in 13. uro spet srečamo pri Dvorani Tabor v Mariboru.

Trenutno je v Poreču še vedno zavidljivih 28° C, pri otrocih in spremljevalcih pa odlično vzdušje za začetek letošnjih VIRC počitnic 🙂



PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI