DomovNoviceSlovo dedka Mraza in vse dobro v 2021

Slovo dedka Mraza in vse dobro v 2021

Letos je dedek Mraz prišel med nas nekoliko drugače, a verjamemo, da nič manj čarobno, saj smo imeli prvič priložnost pokukati v njegovo kočo sredi pohorskih gozdov. Če ste zamudili, si igrani film z lutkovno predstavo Žogica Marogica v arhivu RTVSLO še vedno lahko ogledate: V KOČI DEDKA MRAZA. Napeli smo tudi vse moči, da so otroci dedka Mraza doživeli še v živo in v preteklih dneh je z pohorsko vilo Simono na svoji kočiji prepotoval domala vse mesto ter obiskal vrtce in domove za starostnike.

Med božičnimi prazniki si je dedek Mraz nekoliko odpočil in delo prepustil prijatelju Božičku, v sredo, 30. 12., ob 17. uri, pa se bo na svoji praznično okrašeni kočiji odpravil še na zadnjo vožnjo po središču mesta in se za letos od nas poslovil. Ker vemo, da ga na njegovi zadnji poti ne bomo mogli vsi spremljati v živo, bomo v sodelovanju s Televizijo Maribor njegov nagovor, ob 18. uri, spremljali tudi preko TV ekranov in na družbenih omrežjih.

Trasa sprevoda: Glavni trg – po Gosposki ulici – desno na Slovensko ulico – desno na Grajski trg – naprej na Vetrinjsko ulico – levo na Trg Leona Štuklja – levo na Trg Svobode – levo na Grajski trg – naprej po Vetrinjski ulici – desno na Jurčičevo ulico – levo na Gosposko ulico – Glavni trg – desno na Glavni most – na Trg revolucije – desno na Dvorakovo ulico – levo na ulico Gorkega – desno na Popovičevo ulico.

Kljub negotovim časom in razočaranju, da praznike ne bomo mogli preživeti z vsemi, ki jim imamo radi, vam dedek Mraz sporoča, da je samo od nas odvisno, kako bomo doživeli čarobnost prazničnega časa. Bodite pozitivni in to prenašajte na svoje otroke. Preživite z njimi čim več časa, igrajte se z njimi, berite jim pravljice, pojdite z njimi v gozd … Vsako, še tako slabo stvar, lahko obrnete v dobro. In vse, kar je dobro, pride od srca in se srca dotakne.

Vse dobro v novem letu vam želimo.

SLOVO DEDKA MRAZA, 23:10 minuta


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI