DomovNoviceOBVESTILO STARŠEM OTROK, KI LETUJEJO V 6. IZMENI VIRC POREČ 2021

OBVESTILO STARŠEM OTROK, KI LETUJEJO V 6. IZMENI VIRC POREČ 2021

Spoštovani starši ali skrbniki, pozdravljeni.

Letovanja ZPM Maribor so tik pred iztekom. Pred 6. izmeno VIRC, ki letuje kot zadnja, je še 3 dni počitnic v Poreču. Vse od 25. junija do začetka druge polovice 6. izmene VIRC smo se uspešno izognili okužbam z virusom SARS-COV-2, kar pripisujemo predvsem našim pedagoškim in zdravstvenim ekipam, oskrbnima ekipama obeh počitniških centrov ter našim dobrim pripravam.

Žal smo iz Poreča prejeli obvestilo, da je bilo pri treh mladostnicah, udeleženkah športnih priprav v kompleksu VIRC, tik pred njihovo vrnitvijo domov, ugotovljeno, da so pozitivne na virus SARS-COV-2, kar je bilo kasneje potrjeno tudi s PCR testiranjem. Gre za skupino, ki je imela svoj program priprav in je v traktih bivala ločeno od otrok, ki letujejo preko ZPM Maribor. Skupina je še isti dan zapustila VIRC Poreč, epidemiološke službe v Mariboru so o zadevi ustrezno obveščene, NIJZ ukrepa skladno s predpisi.

Zdravstvena služba, ki spremlja 6. izmeno, je ob zaznanih pozitivnih testih ukrepala po protokolu in ob pomoči ostalih spremljevalcev izvedla ustrezne preventivne ukrepe. Skupine, ki letujejo v sklopu ZPM Maribor, še naprej funkcionirajo na predviden način, v “mehurčkih”. To pa tudi pomeni, da letovanje ni povsem sproščeno, saj nam je zdravje vseh letujočih na prvem mestu.

Kot že zapisano, epidemiološka služba je bila obveščena, z njihove strani smo dobili uradno potrdilo, da lahko otroci nadaljujejo z letovanjem. Po zagotovilu vodje zdravstvene službe 6. izmene je situacija pod nadzorom. Kot sporočajo pedagoška vodja in ostali spremljevalci izmene, se imajo otroci dobro in večina jih razume, da povsem brezskrbni in sproščeni ne morejo biti.

Tudi druge, “klasične zdravstvene težave”, do katerih na letovanjih prihaja vsako leto, zdravstvena služba pazljivo spremlja in starše obvešča, če pride pri otrocih do kakšnih zdravstvenih posebnosti.

Na ZPM Maribor bomo naredili vse, kar je v naši moči, da letovanje 6. izmene izvedemo v celoti, po predvidenem programu in v zadovoljstvo otrok. V kolikor bi prišlo do kakršnihkoli sprememb, bodo starši ali skrbniki obveščeni.

Vse dobro in lep pozdrav,

Zveza prijateljev mladine MariborPROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI