DomovNoviceInformacije in obvestila pred odhodom na letovanje 2021 – VIRC Poreč – 6. izmena

Informacije in obvestila pred odhodom na letovanje 2021 – VIRC Poreč – 6. izmena

Spoštovani starši ali skrbniki, vašega otroka ste prijavili na letovanje v VIRC Poreč.

Obveščamo vas, da letos skupnega sestanka staršev otrok in vzgojiteljev nekaj dni pred odhodom na letovanje ne bo. Informacije o svojem otroku boste vzgojitelju podali na dan odhoda, takrat se boste lahko pogovorili tudi s pedagoškim vodstvom in zdravstveno ekipo.

Odhod in prihod sta pri DVORANI TABOR/LEDNI DVORANI, zbiranje otrok se bo za vse izmene pričelo ob 14.15, odhod je predviden za 15. uro. Brezplačno parkiranje je možno v okviru kompleksa Športnih objektov Maribor, prostora za formiranje skupin in varen razmik avtobusov je tam dovolj.

Za odhod na letovanje oz. prestop hrvaške meje je v letošnji sezoni potrebno spoštovati PCT sistem (prebolevnost, testiranje, cepljenje).

Podrobnejša navodila in informacije glede odhoda posamezne izmene boste skupaj z razporedom v skupine prejeli po pošti nekaj dni pred odhodom izmene.

Obvestilo s skupino, v katero bo razporejen otrok, in razpored testiranja za otroke stare 12 let in starejše, boste za 6. izmeno po pošti prejeli predvidoma v torek, 10. 8. 2021, ali sredo, 11. 8. 2021.

Pomembne informacije pred odhodom na letovanje 2021  – obvestilo za 6. izmeno VIRC

Obvestilo o organiziranem testiranju za 6. izmeno VIRC Poreč 2021

Obvestilo in seznam potrebnih stvari 2021    za vse izmene VIRC 2021

Za vstop na Hrvaško je veljan PCT sistem, kar pomeni, da za osebo, ki bo vključena v letovanje in je prebolela Covid-19 ali je bila predpisom ustrezno število dni pred odhodom na letovanje primerno cepljena, potrebujemo uradno in veljavno potrdilo o tem. Če tega potrdila nimamo, je potrebno za prestop državne meje z R Hrvaško odrasle in otroke, stare 12 let in starejše, testirati na Covid-19 vsaj s HAG testom. Kot je znano, velja za HAG teste, da morajo biti opravljeni najdlje 48 ur pred prestopom meje.

Ocenjujemo, da bomo z našimi izmenami na dan odhoda državno mejo prestopali okoli 19. ure. To pomeni, da mora biti otrok testiran s HAG v tem časovnem okvirju, starši pa nam morate, ko nam boste zaupali otroka v letovanje, podati veljavno pisno potrdilo o opravljenem negativnem testu.

Za testiranje in prejem ustreznega pisnega zdravnikovega potrdila se lahko dogovarjate sami na način, kot vam najbolj ustreza. Za nas je nujno, da prejmemo potrdilo, na katerem je zapisano tudi v angleščini, da je bila oseba testirana, je izvid negativen in čas testiranja. Izvajalci testiranja strokovno stojijo za potrdilom in vedo, kaj mora na potrdilu pisati.

Predvideno je, da bo za vse izmene, kjer bo ob odhodu veljal PCT sistem, organizirano testiranje za otroke stare 12 let in več v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor. Po testiranju bo za otroka izdano brezplačno uradno zdravniško potrdilo, ki potrjuje Covid-19 stanje otroka. Otrokom, mlajšim od 12 let, testa ni potrebno opraviti. O dnevu in razporedu testiranja boste starši za vsako izmeno obveščeni po e-mailu, ko bomo od zdravstvenega doma prejeli termin.

Testiranje v terminu, ko boste naročeni v Zdravstvenem domu, vam in nam zagotavlja časovni okvir veljavnosti testa, da bo otrok lahko prestopil mejo z R Hrvaško. ZD nas je obvestil, da je metoda brisa HAGT bris nosnožrelnega prostora; na voljo je le ta, drugih vrst brisov (pljuvanje, grlo…) ne bo na voljo.

Dejstvo je, da brez urejenega in časovno ustreznega potrdila o PCT otroka ne bomo smeli sprejeti na letovanje in bo zaradi tega moral ostati doma, v Sloveniji.

Na testiranje bodo OTROCI NAROČENI PO SKUPINAH, zraven obvezno prinesite zdravstveno kartico ZZZS.

Ob tem vas še enkrat opozarjamo, da morajo imeti otroci za prestop meje obvezno veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) ter stari 12 let in več veljavno PCT potrdilo o statusu Covid-19, zato preverite veljavnost dokumentov in jih ne pozabite vzeti na odhod in predati vzgojitelju. Tujci potrebujejo potni list in dovoljenje za bivanje v Sloveniji. Otroci potrebujejo tudi slovensko in evropsko zdravstveno kartico. Če otrok na odhodu nima veljavnih dokumentov, ne more z izmeno v Poreč.

Če ste imeli pri obvestilu, ki ste ga prejeli po pošti, priložen formular “Zdravstveni list”, ga posredujte izbranemu zdravniku vašega otroka in nam ga izpolnjenega oddajte skupaj z Vprašalnikom o zdravstvenem stanju otroka ob odhodu na letovanje.PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI