DomovNoviceCunjami – Misli eko, izmenjaj si obleko! – 30.11.2021

Cunjami – Misli eko, izmenjaj si obleko! – 30.11.2021

Zadnji letošnji CUNJAMI – IZMENJEVALNICA OBLAČIL ZA MLADE bo v torek, 30. 11. 2021, med 17. in 19. uro, v Domu ustvarjalnosti mladih  (Razlagova 16). Imamo pestro izbiro, zato povabite prijatelje, da bo čim več oblačil ponovno uporabljenih in ne bo potrebe po nakupovanju novih. Pobrskajte po svojih omarah, pripravite lepo ohranjene kose, ki ste jih nazadnje oblekli ‘nevestekaterega’ leta in jim omogočite novo življenje. Vabljeni mladi in starejši ter cele družine – na voljo je tudi ogromno odlično ohranjenih otroških oblačil.

Cunjami bo spremljala tudi delavnica reciklaže z Ninorozina.

Naš slogan je: MISLI EKO – IZMENJAJ SI OBLEKO!

Splošna pravila za obiskovalce izmenjevalnice oblačil za mlade:
• Na izmenjavo lahko prinesete do 5 (in ne 10, kot je veljalo na prejšnjih dogodkih) čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov. Prinesenim kosom določimo vrednost v cunjamijih (točke), kar zabeležimo na poseben listič. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti števila cunjamijev in jih ob odhodu, skupaj z lističem, pokažete prostovoljcu (/-ki), ki bo na sprejemni točki. Morebitni neizkoriščeni cunjamiji se lahko prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil.
• Oblačila, ki jih prinesete, naj bodo čista, lepo ohranjena ter nepoškodovana (brez lukenj, pack in manjkajočih gumbov, zadrge morajo delovati, ne smejo biti sprana). Prinesite sezoni primerna oblačila – v pomladnih in poletnih mesecih ne bomo sprejemali zimskih oblačil, pozimi pa ne izrazito poletnih. Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da na sprejemnici stvari, ki ne bodo ustrezala navedenim standardom, ne sprejmemo v izmenjavo in jih vrnemo obiskovalcu.
• Ne bomo izmenjevali spodnjega perila in čevljev, reklamne majice z logotipi bomo sprejeli, vendar obiskovalec zanje ne bo dobil cunjamijev, uporabili pa jih bomo za izdelavo drugih predmetov v delavnicah.
• Na dogodku mora biti vsak obiskovalec pozoren na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želi menjati), saj zanje organizator ne prevzema odgovornosti.
Obvestila in navodila za preprečitev širjenja virusa COVID-19 za vse obiskovalce:
• Vse prinesene kose oblačil in modnih dodatkov bomo ob prevzemu razkužili s parnimi razkuževalci.
• Na tokratnem Cunjamiju GARDEROBE NE BO, izmenjava bo potekala brez poskušanja oblačil.
• Za vse udeležene so uporaba mask, razkuževanje rok in varnostna razdalja 1,5 m obvezni. Za zagotavljanje zadostne razdalje bodo po posameznih prostorih omejitve števila obiskovalcev.
• Po navodilih NIJZ bomo ob prihodu na dogodek zabeležili vaše podatke.

Za udeležbo velja PCT pogoj.

Predstavitveni video – Cunjami.

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI