DomovNoviceNoč raziskovalcev – 27. 9. 2024

Noč raziskovalcev – 27. 9. 2024

Zadnji septembrski petek je dan namenjen raziskovalcem in tako bo tudi letos na Evropski noči raziskovalcev – oooZnanost. V Mariboru je eno izmed tradicionalnih prizorišč v Europarku.

Vljudno vabljeni ta petek, 27. 9. 2024 od 14.00 naprej. Temeljno sporočilo prireditve je promocija poklica raziskovalca, znanstvenika, ozavestiti pomen tega poklica za širšo družbo, informirati kako postati raziskovalec in ustvariti mladim in mladim po srcu priložnost, da se preizkusijo kot raziskovalec na različnih področjih. Letošnja osrednja tema je Raziskovalci varuhi resničnih dejstev v dobi lažnih novic in teorij zarot

Stalnica prireditve je tudi predstavitev najuspešnejših raziskovalno inovativnih del gibanja Mladi za napredek Maribora.

Mladi raziskovalci Mladi za napredek Maribora 2024 se bodo v Europarku predstavili na stojnicah v prvem nadstropju. Sodelovalo bo nekaj več kot 40 avtorjev. Morda le nekaj napovedi za pokušino: pametne led luči, otroško pohištvo Leni, kolekcija oblačil iz rabljenih mask, učenje, o vrtenju lune, o letu papirnatih letal, o lutkah , …. . Seznam udeležencev tukaj.

Vljudno vabljeni!


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI