DomovNoviceDRŽAVNO SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV – 2. KROG

DRŽAVNO SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV – 2. KROG

Državno srečanje poteka po dvokrožnem sistemu in sicer v 1. krogu člani strokovnih komisij so naloge pregledali ter ocenili. Izbrali so do 6 osnovnošolskih in 6 srednješolskih nalog na posameznem področju, ki se predstavijo na zaključni prireditvi, ki bo letos potekala 20. 5. 2024 na Gimnaziji in SPTŠ M. Sobota. Avtorji izbranih nalog bodo pred komisijami predstavili svoje naloge in se potegovali za zlato priznanje. V drugi krog se je uvrstilo kar 58 nalog srečanja Mladi za napredek Maribora.

Avtorji in mentorji lahko rezultate prvega kroga preverijo v sistemu ZOTKiS. Avtorji nalog, ki se niso uvrstili v 2. krog so prejemniki bronastega priznanja. 

Vsem udeležencem 2. kroga iskreno čestitamo. 

Še nekaj navodil:

Za udeležence Mladi za napredek Maribora 2024 smo pripravili avtobusni prevoz. Navodila za prijavo so prejeli šolski koordinatorji. Zbor udeležencev, ki potujejo z avtobusom, je v ponedeljek, 20. 5. 2024 ob 7.30 na zunanjem peronu Glavne avtobusne postaje. V Mursko Soboto potujemo z dvema avtobusoma.

Vsi udeleženci iz Maribora (tudi tisti z osebnim prevozom) NE OPRAVIJO prijave v Murski Soboti, ker bo to opravila koordinatorica programa Urša Žiger, pri kateri bodo vsi udeleženci prejeli kupončke za kosilo in ostalo gradivo. Delila jih bo v jedilnici šole, kjer bo vse do začetka uradne otvoritve. Na voljo bo tudi za vsa morebitna vprašanja.

V skladu z navodili naj bi zagovor posamezne naloge trajal 15 minut, 10 minut je namenjenih predstavitvi in 5 minut diskusiji. Avtorji naj ppt predstavitev vzamejo s seboj na USB-ključku (za rezervo pa si jo pošljejo še po e-pošti), za plakate naj ne pozabijo magnetkov.

Držimo pesti in vam želimo čim lepši raziskovalni dan.


Program srečanja 20. maja 2024:

8.45 do   9.15   – Prihod in prijava udeležencev

9.30 do 10.00   – Svečana otvoritev srečanja – telovadnica

10.15 do 14.00  – Predstavitve in zagovori raziskovalnih nalog

10.30 do 13.00  – Kosilo za udeležence – jedilnica

10.30 do 11.30  – Seminar za mentorje: udeležba mladih raziskovalcev iz Slovenije na mednarodnih raziskovalnih tekmovanjih in srečanjih po svetu – učilnica 056

13.30 do 15.00  – Predstavitev rezultatov po skupinah



PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI