DomovNovice in dogodkiCunjami – Misli eko, izmenjaj si obleko!

Cunjami – Misli eko, izmenjaj si obleko!

Ste se naveličali svojih cunj, čeprav so še lepa in modna? Hkrati pa ste se naveličali trgovskih zvijač, ki vam želijo iz žepa iztisniti čim več denarja, ne glede na to, kako slabo so plačani in v kakšnih razmerah živijo delavci, ki oblačila izdelujejo? Vsak dan bolj razmišljate o tem, kako dolgo bo planet Zemlja še trpel zapravljive in brezvestne Zemljane na svoji obli?

Zato: MISLI EKO – IZMENJAJ SI OBLEKO!

PRVI CUNJAMI bo cunjami  special – IZMENJAVA PUSTNIH OBLAČIL, ki bo v torek, 30. 1. 2018, v Domu ustvarjalnosti mladih  (Razlagova 16).

Pravila in točkovanje:
• Na izmenjavo lahko vsak obiskovalec prinese do 3 pustne kostume, ki morajo biti dobro ohranjeni, čisti, nepoškodovani in kompletni.
• 1 cunjami je vreden kompleten, vendar enostaven kostum (na primer rep+rokavice+ušesa)
• 2 cunjamija je vreden kostum brez dodatkov (na primer princesa brez krone).
• 3 cunjamije pa je vreden kostum, ki ga dopolnjujejo posebni dodatki (lasulja, očala ali drugi pripomočki, ki sodijo k temu kostumu)

Ostali termini cunjamijev:
– 27. februar 2018
– 27. marec 2018
– 24. april 2018
– 29. maj 2018

Splošna pravila za obiskovalce izmenjevalnice oblačil za mlade:
• Na izmenjavo lahko prinesete do 10 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov. Prinesenim kosom določimo vrednost v cunjamijih (točke), kar zabeležimo na poseben listič. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti števila cunjamijev in jih ob odhodu, skupaj z lističem, pokažete prostovoljcu (-ki), ki bo na sprejemni točki. Morebitni neizkoriščeni cunjamiji  se  lahko prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil.
• Oblačila, ki jih prinesete, naj bodo čista, lepo ohranjena ter nepoškodovana (brez lukenj, pack in manjkajočih gumbov, zadrge morajo delovati, ne smejo biti sprana). Prinesite sezoni primerna oblačila – v pomladnih in poletnih mesecih ne bomo sprejemali zimskih oblačil, pozimi pa ne izrazito poletnih. Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da na sprejemnici stvari, ki ne bodo ustrezala navedenim standardom, ne sprejmemo v izmenjavo in jih vrnemo obiskovalcu.
• Ne bomo izmenjevali spodnjega perila in čevljev, reklamne majice z logotipi bomo sprejeli, vendar obiskovalec zanje ne bo dobil cunjamijev, uporabili pa jih bomo za izdelavo drugih predmetov v delavnicah.
• Na dogodku mora biti vsak obiskovalec pozoren na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želi menjati), saj zanje organizator ne prevzema odgovornosti.
Sistem točkovanja:
1 cunjami: nogavice, kopalke, majice z naramnicami, kratkimi ali dolgimi rokavi, pižame, modni dodatki (kape, šali, rokavice, nakit, pasovi).
2 cunjamija: bluza, srajca,hlače, krilo, obleka, pulover, jopica, trenirka, jakna, suknjič.
3 cunjamiji: ženski kostum, moška obleka, zimske jakne (dolge), bunde, plašči, zimska športna jakna/hlače/kombinezon, druga vrednejša športna oblačila, priložnostna svečana oblačila.
4 ali 5 cunjamijev: posebna vrednejša svečana oblačila, plašči in jakne.
• Dogodek bomo snemali in fotografirali za objavo in promocijo na družabnih omrežjih in spletni strani ZPM Maribor.

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 118, kornelija@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI