DomovNoviceZdravstveno letovanje na DMZ Pohorje in v VIRC Poreč 2021

Zdravstveno letovanje na DMZ Pohorje in v VIRC Poreč 2021

Naša želja je, da čim več otrokom, ki so bili večkrat hospitalizirani ali pogosteje bolni, omogočimo, da se udeležijo zdravstvenega letovanja in tudi na takšen način okrepijo svoje zdravje. Zato smo se tudi v tem letu prijavili na javni razpis Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in bili izbrani za izvajalca zdravstvenih letovanj.
Otroci s potrjenim zdravstvenim predlogom lahko letujejo v VIRC Poreč in na DMZ Pohorje, prijava za posamezno izmeno je možna do zapolnitve prostih mest.

Za zdravstveno letovanje morajo starši za otroka, ki je do tega upravičen, pridobiti ustrezno zdravniško potrdilo, ki ga poda otrokov izbrani zdravnik na osnovi razpisnih pogojev ZZZS in zapisov v medicinski dokumentaciji.
Zdravniki bodo pričeli izdajati Potrdila/mnenja za zdravstveno letovanje otrok po 15. marcu 2021.
Potrdilo za zdravstveno letovanje starši uredijo pri otrokovem osebnem zdravniku, postopki potekajo po navodilih posameznih zdravstvenih domov in zdravnikov koncesionarjev.

Zdravstveno potrdilo/mnenje pa še NE POMENI PRIJAVE NA LETOVANJE in bodo morali STARŠI oz. SKRBNIKI OTROKA PRIJAVITI Z USTREZNO PRIJAVNICO ZA LETOVANJE PRI ZPM MARIBOR. Termin oz. izmeno letovanja starši izberejo na prijavnici, DATUMI IZMEN so objavljeni na povezavi.

V nekaterih občinah bodo lahko starši uveljavljali subvencionirano letovanje in s tem (glede na pogoje subvencioniranja in prihodke na družinskega člana) znižali stroške zdravstvenega letovanja:
– starši s stalnim bivališčem v MO Maribor bodo prijavnico z ustreznimi dokazili natisnili in poslali po pošti oz. skenirano po e-pošti na ZPM Maribor,
– starši iz ostalih občin bodo prijavnico z ustreznimi dokazili oddali skladno z navodili občine, kjer imajo stalno bivališče (da bodo otroku zagotovili želeno izmeno, pa bodo kopijo oz. skenirano prijavnico prav tako poslali po pošti oz. skenirano po e-pošti na ZPM Maribor).
Možnosti subvencioniranja, pogoji, prijavnice in druge informacije bodo objavljene na naši spletni strani.

Prijave za letovanja bomo pričeli zbirati, ko bo urejena dokumentacija za subvencioniranje letovanj s strani občin, INFORMACIJE O PRIČETKU ZBIRANJA PRIJAV BODO OBJAVLJENE NA NAŠI SPLETNI STRANI.PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI