DomovNoviceObvestilo za starše otrok 3. izmene VIRC Poreč – pred prihodom domov

Obvestilo za starše otrok 3. izmene VIRC Poreč – pred prihodom domov

Spoštovani starši otrok, ki letujejo v III. izmeni VIRC Poreč,

s sporočilom v nadaljevanju, pred povratkom III. izmene v Maribor, vam delimo informacijo o trenutni situaciji v VIRC Poreč. Takoj na začetku pojasnjujemo, da letovanje poteka urejeno, skladno našim in vašim pričakovanjem. Tudi bolezen Covid-19 nas ni presenetila, nanjo smo bili pripravljeni.

Želimo odgovorno ravnati, zato vas obveščamo:

4. dan izmene smo pri eni od spremljevalk in pri dveh deklicah iz skupine, ki ni bila povezana s to vzgojiteljico, potrdili okužbo z virusom SARS-CoV 2. Vse osebe z znaki okužbe, smo napotili v izolacijo in nato še isti dan domov. Osebe, ki so bile v tesnem stiku z okuženimi so bile skrbno spremljane in tudi testirane. Med njimi ni bilo zaznanih okužb (vsi testi, tudi kontrolni, ki so bili narejeni v petek 22.7. so bili negativni).

8. dan izmene smo zaznali znake prehlada pri dveh dekletih iz skupine, ki ni imela neposredne bližnje povezave s skupinami ali spremljevalko pri katerih smo prej zaznali okužbe. Tudi ti dve dekleti sta bili prvo napoteni v izolacijo in nato domov.

Zadeva se je delno ponovila 9. dan izmene; v isti skupini deklet, ki so bivale v isti sobi, kot že predhodno oboleli dekleti, sta simptome izkazali še dve deklici. Po do zdaj že znanem protokolu smo deklici izolirali in v spremstvu staršev napotili domov. Žal, smo pri eni osebi iz zdravstvene ekipe prav tako ugotovili znake okužbe ter potrdili COVID 19, kot pri ostalih smo izvedli izolacijo in odhod domov.

Prevoznik, ki nas bo jutri pripeljal v Maribor, je o situaciji obveščen; izvajali se bodo vsi preventivni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe, podobno kot že delamo neposredno v VIRC-u.

Pri vseh primerih okužbe smo ukrepali po v naprej skrbno pripravljenem protokolu naše ekipe zdravnikov za primer pojava okužbe s SARS-CoV 2 in navodilih epidemiološke službe mariborske enote NIJZ.

Mora nas skrbeti, da je pojavnost Covida 19 v Sloveniji in na Hrvaškem v porastu, zato še naprej ukrepamo tako preventivno kot neposredno. Vsi otroci in spremljevalci so trenutno zdravi, nihče ne izkazuje simptomov na morebitno  prisotnost virusa, nastanka bolezni pa seveda žal, ne moremo izključiti.

Predlagamo vam, da otrokovemu počutju, ko se otroci jutri vrnejo iz letovanja, namenite še nekaj dni posebno pozornost.

III. izmena se vrača v Maribor na način, kot je bilo predvideno. Spremljajte pa naše morebitne objave na spletni strani.

Hvala za vaše za razumevanje in zaupanje,

Vodstvo III. izmene VIRC Poreč

in vodstvo ZPM MariborPROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI