DomovNovice in dogodkiŠola za starše, ki bi radi vedeli več – povabilo za izvajalce delavnic

Šola za starše, ki bi radi vedeli več – povabilo za izvajalce delavnic

Pri ZPM Maribor ugotavljamo, da starši pogosto izražajo potrebo po »šoli za starše« in v letošnjem letu se nam je ponudila priložnost, da naredimo prve korake v tej smeri. Projekt »ŠOLA ZA STARŠE, KI BI RADI VEDELI VEČ« (delovni naslov) smo vključili v program Večgeneracijskega centra Štajerska, v okviru katerega bomo skupaj s partnerji različnim ciljnim skupinam ponudili tudi vsebine, za katere menimo, da bodo prinesle višjo kakovost družinskega življenja in na dolgi rok pozitivne družbene učinke.

Na podlagi antropoloških dognanj je primarna socializacija najpomembnejša faza v razvoju vsakega posameznika. Kako socializacija poteka, kakšna je razlika med telesnim in funkcionalnim odraščanjem, kakšen je pomen avtoritete in kazni, kako otroku postaviti meje … so potrebna znanja in veščine, ki staršem omogočajo, da uspešno izpeljejo socializacijo svojih otrok v zgodnji fazi njihovega življenja in jim tako postavijo temelje, da odrastejo v zrele in odgovorne posameznike, ki so sposobni ustvarjalnega in kritičnega mišljenja.  Ker si želimo, da bi bilo to znanje  dostopno čim širšemu krogu staršev, pa tudi delavcem na šolah, prostovoljcem in vsem ostalim, ki delajo z otroki, smo v sodelovanju s  socialno antropologinjo dr. Vesno Vuk Godina zasnovali edinstven pilotni projekt »ŠOLA ZA STARŠE, KI BI RADI VEDELI VEČ«, v okviru katerega želimo:
– izobraziti in usposobiti  skupino izvajalcev delavnic za starše,
– redno izvajati brezplačne delavnice za starše,
– na daljši rok vzpostaviti kakovosten model šole za starše in širiti mrežo.

Prvi korak v projektu je izvedba izobraževanja in usposabljanja za izvajalce delavnic za starše, ki ga bo izvedla dr. Vesna Vuk Godina. Ker vemo, da radi delate za otroke in menimo, da si morda želite novih znanj in izkušenj na področju vzgoje otrok ter se veselite novih izzivov, vas prijazno vabimo k sodelovanju.

Kaj vam ponujamo?
– brezplačno izobraževanje in usposabljanje (o vsebini in terminih vas bomo obvestili)
– potrdilo o opravljenem izobraževanju,
– osvojitev znanj in veščin za kakovostno starševstvo in osebnostno rast,
– plačilo za izvajanje delavnic za starše.

Kaj od vas pričakujemo?
– da ste notranje motivirani in imate željo po novih znanjih na področju vzgoje otrok,
– da želite pomagati staršem pri vzgoji njihovih otrok,
– da so vam principi vzgoje otrok na podlagi antropoloških dognanj blizu (če še ne poznate dr. Vesne Vuk Godina, si oglejte eno izmed njenih predavanj: https://www.youtube.com/watch?v=7QyNj3sOtVA),
– obvezna udeležba na  izobraževanju in usposabljanju,
– izvajanje delavnic za starše (urnike delavnic bomo sestavili na podlagi dogovora z vami).

Če bi radi bili del tega edinstvenega projekta vas vabimo, da se do 20. 3. 2017 prijavite preko spletnega obrazca.  O vseh nadaljnjih korakih vas bomo seveda obveščali, za dodatne informacije pa sem vam z veseljem na voljo na tel. št. 041 532 119 ali e-naslovu tadeja@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI