DomovNoviceFamilylabov starševski večer

Familylabov starševski večer

Tretji letošnji FAMILYLABOV STARŠEVSKI VEČER nosi naslov KAKO Z NAJSTNIKI? MEJE, KONFLIKTI IN OSEBNA GOVORICA, ki bo v torek, 15. maja 2018, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo do 14. maja 2018, na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice:
Podmena, da puberteta sama po sebi povzroča konflikte s starši, je mit. Konflikti vznikajo predvsem zato, ker starši bodisi niso pripravljeni ali niso zmožni prepoznati in nagovarjati edinstvene in neodvisne osebe, v kakršno se oblikuje njihov otrok. Otroci, ki so doslej sodelovali bolj, kot so bili v resnici zmožni, v puberteti pogosto postanejo nekooperativni; otroci, katerih integriteta je prizadeta, pa postanejo odkrito destruktivni ali samodestruktivni. Mnogi konflikti med starši in pubertetniki uplahnejo, če se starši ravnajo po načelih interakcije, o katerih bomo spregovorili na predavanju. Ta načela nam tudi pomagajo postaviti temelj za trajno zaupljivo razmerje med starši in otroki.

Starševski večer bo vodila Mojca Brezigar Baš, mama, žena, pravnica, tekačica in vse, kar sodi zraven. Srečanje z literaturo Jesperja Juula jo je sprva pritegnilo kot mamo dveh sinov, danes najstnikov starih dvanajst in devet let. Družina in delo z ljudmi sta njen navdih za raziskovanje tako sebe kot odnosov. Verjame v ustvarjalno, gonilno in povezovalno moč znanja, komunikacije in odnosov. Pred letom se je seznanila s čuječnostjo, opravila izobraževanje za vaditeljico čuječnosti. Vodi skupini za  starše in čuječnost v okviru mednarodnega podjetja, v katerem sem zaposlena.

FAMILYLABOVI STARŠEVSKI VEČERI potekajo v okviru vsebin namenjenim staršem, v programu Večgeneracijskega centra Štajerska. Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Ostali termini starševskih večerov in naslovne teme:
19. 6. 2018 – Kako pravilno razumeti in se odzivati na agresivnost
18. 9. 2018 – Nagrade in kazni
16. 10. 2018 – Živeti z visoko občutljivim otrokom
20. 11. 2018 – Kje so meje?

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 02 229 94 52, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI