DomovNoviceEvropski teden mobilnosti 2015

Evropski teden mobilnosti 2015

Zveza prijateljev mladine Maribor tudi letos sodeluje na vseevropski prireditvi Evropski teden mobilnosti (16. – 22. september), ki letos poteka pod sloganom POTUJ RAZNOLIKO! Ustvarjalne delavnice, ki bodo vezane na vsebine kot so trajnostni razvoj, varčevanje z energijo, recikliranje, okolju prijazne potovalne navade … bodo potekale na Trgu Leona Štuklja, od 16. do 18. 9. ter na Glavnem trgu in Koroški cesti, od 21. in 22. 9.

Posebnost ustvarjalnega dogajanja prvi dan, 16. 9., ki bo namenjen mobilnosti invalidov, bo senzorični kotiček. Tema drugega dne, 17. 9., bo “Drugače na pot – v šolo s kolesom”, zato pripravljamo delavnice izdelovanja “modnih dodatkov” za kolesa. Tretji dan, 18. 9., bo v ospredju Bralni maraton, na katerem bomo prisluhnili poeziji mladih pesnic in pesnikov na temo “Izbiraj. Spreminjaj. Združuj.”

Ves čas dogajanja na Trgu Leona Štuklja bomo izdelovali tudi rekvizite, s katerimi bomo v naslednjem tednu polepšali Glavni trg in Koroško cesto. 21. in 22. 9. bodo tam potekale delavnice pod skupnim naslovom “Ustvarjamo na Koroški cesti” (izdelovali bomo lutke, žepne igre in žonglerske pripomočke) in spontane gledališke delavnice “Ulično gledališče na Koroški cesti” (na voljo bodo kostumi, rekviziti in kulisa), ki predvidevajo spontano vključitev otrok in odraslih.

Celotni program Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru, ki sicer poteka po vseh večjih mestih po Sloveniji in Evropi, najdete tukaj.

DODATNE INFORMACIJE: Info-DUM, 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si.


PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI