DomovNoviceDelavnica naravne kozmetike: Tehnike izdelovanja mil

Delavnica naravne kozmetike: Tehnike izdelovanja mil

V okviru Večgeneracijskega centra Štajerska pri ZPM Maribor želimo razširiti in poglobiti dejavnosti vezane na varstvo okolja in ohranjanje narave, spodbujanju zdravega načina življenja in nepotrošniške miselnosti. Med drugim želimo odraslim in otrokom pokazati in jih naučiti, da lahko marsikaj izdelajo sami, iz naravnih in odpadnih materialov, s čimer prihranijo denar, varujejo okolje in bolj zdravo živijo.

K sodelovanju smo tako povabili mlado podjetje Lizzynaravna kozmetika, kjer razvijajo linijo naravnih kozmetičnih izdelkov, ki temeljijo na zdravilnih učinkih narave. Naravni izdelki sicer niso tako učinkoviti na kratek rok kot kemično obdelani, njihova poglavitna prednost se izkaže pri daljši uporabi. Naravni izdelki namreč ne blažijo samo simptomov, ampak tudi vzroke za nastanek nepravilnosti na koži. Tokrat bo delavnica namenjena odraslim, med poletnimi počitnicami pa načrtujemo več delavnic tudi za otroke.

Delavnica naravne kozmetike: TEHNIKE IZDELOVANJA MIL bo potekala v torek, 25. aprila 2017, ob 18.00, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo do 25. aprila 2017, do 12. ure, na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Na delavnici se bodo udeleženci najprej seznanili z osnovami izdelovanja naravnih mil (varnost, saponifikacija, katera olja so primerna in v kakšnih količinah …), nato si bodo ogledali, kako poteka izdelovanje mil v hladni tehniki in si izdelali mila v tehniki vlivanja. Delavnico bo vodila Katra Petre, univ. dipl. biotehnologinja.

DODATNE INFORMACIJE: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.PROGRAMSKI PARTNERJI
PODPORNIKI - FINANCERJI
SPONZORJI - POKROVITELJI